Hlavní obsah

Stosurová se v nečekaném pařížském finále utká se Schiavoneovou

Tohle finále ženské dvouhry French Open tipoval málokdo. Jasnou favoritkou horní části pavouka byla světová jednička Serena Williamsová, tu ovšem ve čtvrtfinále porazila Samantha Stosurová. Australanka pak zdolala i nasazenou čtyřku Jankovičovou a v sobotním finále se utká s Francescou Schiavoneovou.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Australská tenistka Samantha Stosurová

Článek

Ta jako nasazená sedmnáctka v semifinále porazila Rusku Dementěvovou, předtím Italka zdolala turnajovou trojku Wozniackou. Zanedlouho třicetiletá hráčka letos zahájila sezónu postupem do semifinále v Aucklandu. Poté na Australian Open prohrála ve 4. kole s Venus Williamsovou, v dubnu triumfovala na podniku v Barceloně.

Šestadvacetiletá Stosurová je v žebříčku WTA na 7. místě, letos rodačka z Brisbane postoupila do čtvrtého kola domácího Australian Open. V Indian Wells skončila v semifinále, o kolo dřív pak v Miami. V Charlestonu už přemožitelku nenašla, ve Stuttgartu podlehla ve finále Heninové.

Obě tenistky se utkaly pětkrát, ve čtyřech případech zvítězila Stosurová. Italka zvítězila jen v prvním vzájemném měření – v roce 2005 v Hasseltu.

Na vítězství Stosurové si můžete vsadit v kursu 1,22, na výhru Schiavoneové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,43.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.