Hlavní obsah

Berdych se pokusí zaskočit dalšího favorita – světovou jedničku Nadala

Po slabém výkonu v prvním zápase Turnaje mistrů Tomáš Berdych ukázal, že se s ním musí počítat. Český reprezentant překvapivě porazil Američana Roddicka a udržel se ve hře o postup do semifinále prestižního podniku. V posledním utkání základní skupiny se utká se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ze Španělska.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Tomáš Berdych se raduje po výhře nad Andym Roddickem na Turnaji mistrů.

Článek

Nadal oba své dosavadní zápasy v Londýně vyhrál. Nejprve udolal Roddicka, poté si poradil se Srbem Djokovičem. Letos rodák z Mallorcy zářil, triumfoval na třech grandslamech (Roland Garros, Wimbledon, US Open), ze zisku trofeje se radoval i v Monte Carlu, Římě, Madridu a Tokiu.

Berdych se letos probil do semifinále Roland Garros, poté dokonce prošel do finále ve Wimbledonu. Ve finále prohrál i předtím s Roddickem v Miami. Naposledy v Paříži podlehl rodák z Valašského Meziříčí ve třetím kole Davyděnkovi.

Oba tenisté se utkali jedenáctkrát, v osmi případech (včetně dvou letošních zápasů v Indian Wells a ve Wimbledonu) se radoval Nadal. Berdych Španěla porazil naposledy v roce 2006 v Madridu, od té doby na Nadala sedmkrát v řadě nevyzrál.

Na vítězství Nadala si můžete vsadit v kursu 1,21, na výhru Berdycha vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,51.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama