Hlavní obsah

Olympiáda odstartovala, do boje jdou i Češi

Olympijské hry ve Vancouveru odstartovaly! Jako první z české výpravy do bojů zasáhli kvalifikací skokani, které čeká závod na středním můstku. V sobotu se představí i kvarteto biatlonistek ve sprintu na 7,5 kilometru a sjezd čeká mužské lyžaře.

Článek

Olympiáda byla slavnostně zahájena v noci na sobotu, jako první se představili skokani na lyžích na středním můstku. Do kvalifikačního boje šli i Antonín Hájek, Jakub Hlava, Jakub Janda a Roman Koudelka. První kolo závodu startuje v 18:45.

Také ve Whistleru se poté pojede sjezd, do něhož zasáhnou Ondřej Bank, Petr Záhrobský a Kryštof Krýzl. Největším favoritem je Švýcar Didier Cuche, který má zatím na svém kontě jediné olympijské stříbro. Oba tréninky lídr hodnocení Světového poháru ve sjezdu vyhrál. Na vítězství Cucheho si u Tipsportu můžete vsadit v kursu 5.

Ve 22 hodin našeho času je na programu sprint biatlonistek na 7,5 kilometru s českými reprezentantkami Rezlerovou, Soukalovou, Vejnarovou a Vítkovou. Největší favoritkou je podle bookmakerů Tipsportu Neunerová s kursem na vítězství 3,5, následují Jonssonová (5) a Oloffsonová s Henkelovou (obě 8).

Kvalifikaci má před sebou Nikola Sudová. Jedna z medailových nadějí si krátce před olympiádou přetrhla kolenní vazy a ve Vancouveru bude riskovat s ortézou.

Reklama