Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková zahajuje hon na olympijské zlato

V neděli se do olympiády ve Vancouveru zapojí jedna z největších českých nadějí na medaili – Martina Sáblíková. Mistryni světa se o medaili porve v klání na 3 000 metrů. Své závody mají před sebou sdruženáři, biatlonisté, ale také akrobatický lyžař v boulích Vaculík nebo sáňkaři.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková (uprostřed) se na oválu ve Vancouveru baví se svým trenérem Petrem Novákem (vpravo)

Článek

Od 18:00 čeká zkušební kolo sdruženáře, česká čtveřice Churavý, Slavík, Dvořák, Vodseďálek pak skoky zahájí závod na 10 kilometrů. Zejména Pavel Churavý je aktuálně ve výtečné formě. V posledních sedmi závodech Světového poháru pokaždé skončil v v nejlepší desítce. Na to, že Churavý získá medaili, si můžete vsadit v kursu 4,15. Na opačnou variantu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,15.

Kvarteto českých biatlonistů Moravec, Soukup, Šlesingr, Vítek se o dobré umístění porve ve sprintu na 10 kilometrů. Zajímavostí je, že po potížích s počasím má trať ve Whistleru zachránit umělé hnojivo. Češi v biatlonu na olympiádě ještě nezískali medaili. Nejlepší šance na vítězství má z nich podle bookmakerů Tipsportu Soukup (kurs 60), následovaný Šlesingrem (70).

Ve 22:00 začíná závod rychlobruslařek na 3 000 metrů, jednou z favoritek je i česká reprezentantka Martina Sáblíková. Ta se na stejné trati v roce 2007 stala mistryní světa. Na vítězství Sáblíkové na trati 3 000 metrů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,75, na umístění na 2.-3. příčce si můžete vsadit v kursu 1,25.

Kvalifikace závodu akrobatických lyžařů v boulích čeká Lukáše Vaculíka, do soutěže sáňkařů zasáhnou bratři Ondřej a Jakub Hymanové.

Reklama