Hlavní obsah

Federerova fantazie. V krizové situaci zahrál úder snů. Fanoušci tleskali vestoje

Paříž

Senzace, nádhera, fantazie! Semifinálový duel turnaje Masters v Paříži mezi Novakem Djokovičem a Rogerem Federerem přinesl prakticky vše a zvedal fanoušky ze sedadel. Skvělé výměny, nasazení a dramatičnost do posledního míčku. Z vítězství se po setech 7:6, 5:7 a 7:6 nakonec po více než třech hodinách boje radoval srbský tenista. Fanoušci pak nejspíš dlouho nezapomenou speciálně na jednu z nádherných výměn. Podívat se můžete v přidaném videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ten má ale postřeh! Parádní Federerův úderVideo: sntv

 
Článek

Od prvního míčku se hrál výborný tenis. Jak Roger Federer, tak v pondělí staronová světová jednička Novak Djokovič dokazovali, proč bylo u fanoušků toto utkání s takovým nadšením očekáváno.

Švýcarská legenda útočila v Paříži na stý turnajový triumf kariéry, Novak Djokovič pro změnu hodlal natáhnout svou sérii 21 vítězných zápasů v řadě.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Roger Federer v souboji s Novakem Djokovičem

Gonzalo Fuentes

První sada trvala neuvěřitelných 73 minut a oba borci si při ní udrželi servis. Klíčovou se však stala především osmá hra, kdy Djokovič vedl 4:3, na podání byl však jeho soupeř. Čerstvý vítěz US Open si v gamu vypracoval čtyři brejkboly, ani jeden však nevyužil. A zvlášť u jednoho byl hodně blízko.

Švýcarův servis Djokovič zreturnoval, následující Federerův náběh na síť se snažil Srb vyřešit obhozem po čáře. Míček však škrtl o pásku a jen neskutečný postřeh sedmatřicetileté legendy dokázal zabránit ztrátě hry. Obrovský aplaus vestoje na sebe nenechal čekat.

Set dospěl to zkrácené hry, tu po další bitvě vyhrál Djokovič a získal tak první set.

Federer prohrál, aniž by přišel o servis

I druhá sada dospěla do dramatické koncovky, za stavu 6:5 pro dvacetinásobného grandslamového vítěze však poprvé a naposledy přišel o své podání Djokovič a set tak nakonec vybojoval Federer.

Dramatický zápas tak rozhodl závěrečný set, který také dospěl až to zkrácené hry. V té se radoval jednatřicetiletý bělehradský rodák a oslavil tak 22. vyhraný zápas v řadě. Federer tak prohrál zápas, ve kterém ani jednou nepřišel o podání.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Roger Federer gratuluje Novaku Djokovičovi k postupu

Gonzalo Fuentes

"Tohle byl pravděpodobně ten nejmimořádnější zápas, který jsem letos sehrál. Z dvanácti brejkbolů nevyužít ani jediný a přesto vyhrát - nevím, jestli se mi vůbec kdy něco takového stalo," říkal šťastný vítěz.

V boji o titul vyzve Djokovič v neděli ruského tenistu Karena Chačanova.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton