Hlavní obsah

Nikdy nevíte, co se může stát, říká před bitvou gigantů Federer. Bude to něco speciálního, doplňuje Nadal

Paříž/Praha

I když už proti sobě hráli osmatřicetkrát, na další utkání se zase těší. Dočkat se bitvy gigantů nemohou ani fanoušci. Páteční semifinále na French Open mezi legendárním Rogerem Federerem a antukovým králem Rafaelem Nadalem nabídne jistě zajímavou podívanou a vidí to tak i hráči. „Bude to výjimečný zápas,“ prohlásil Nadal.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal a Roger Federer.

Článek

Dočká se French Open překvapení, nebo i pošesté odejde z utkání bývalých světových jedniček jako vítěz Rafael Nadal? Páteční semifinále mezi antukovým králem a Rogerem Federerem bude zážitkem nejen pro fanoušky, ale i pro hráče. Federer sice se svým rivalem tady pětkrát prohrál, avšak stále doufá, že tuhle bilanci může zlomit.

„Nikdy nevíte, co se může stát,“ prohlásil Federer na webu ATP. „Bude to náročné, ale může se toho tolik přihodit. Soupeř může mít nějaký problém, nebo se nemusí cítit dobře. Možná bude mít svůj slabší den a vy zrovna ten lepší. Nebo může foukat příliš silný vítr, či desetkrát přeruší zápas kvůli dešti, a to vám může hrát do karet. Nikdy nevíte, co přijde,“ zamýšlel se legendární tenista.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Roger Federer už postoupil na French Open do osmifinále.

Rafa je tím nejsilnějším

„Jsem šťastný, že jsem se dostal až sem. Odehrál jsem pět solidních zápasů, pokud však chci na antuce skutečně něčeho dosáhnout, musím zdolat Rafu,“ vyprávěl vítěz dvaceti grandslamů. „Rafael je tím nejsilnějším. Kdybych měl při svém návratu na antuku v hlavě, že by bylo dobré se mu vyhnout, tak bych se na ni neměl ani vracet,“ dodal Federer.

Jasným vítězem se nepovažuje ani Nadal. „Nejbližší překážkou je Roger, a to je vždy něco speciálního. Spolu jsme prožili mnoho důležitých okamžiků našich kariér a teď nás čeká další kapitola. Jsem za ni šťastný. Bude to výjimečný zápas. Musíte hrát na té nejvyšší úrovni,“ vysvětloval sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.

„Každé utkání proti Rogerovi je jiné. Myslím, že bude hrát agresivně, bude se pokoušet měnit rytmus a bude chodit na síť. To mu nesmím dovolit. Musím zasáhnout míče tak, aby se neocitl v dobré pozici,“ plánoval Nadal, jak by se mohl probojovat do finále a zahrát si tak o dvanáctý titul z French Open.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Rafael Nadal na letošním French Open v Paříži.

Nadal se s Federerem doposud střetl osmatřicetkrát. Třiadvacetkrát se z výhry radoval španělský tenista, patnáctkrát švýcarský hráč. Na antuce se z toho odehrálo patnáct utkání a Federer slavil jen dvakrát. Jejich zatím poslední utkání na tomto povrchu se odehrálo před šesti lety v Římě a ovládl ho Nadal.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori