Hlavní obsah

Tenistka Davenportová se rozhodla vrátit i ke dvouhře

NEW YORK

Bývalá světová jednička a olympijská vítězka z Atlanty Lindsey Davenportová, která ukončila aktivní kariéru po červnovém narození syna, se rozhodla vrátit k tenisu. Jednatřicetiletá Američanka sice minulý týden prohlásila, že bude hrát pouze čtyřhru, v pondělí však oznámila i návrat ke dvouhře. Poprvé by se měla představit v září na turnaji v Bali.

Foto: ČTK/AP

Lindsey Davenportová podává během svého zatím posledního utkání na okruhu WTA. Ve čtvrtfinále turnaje v čínském Beijingu prohrála v září 2006 s Francouzkou Mauresmovou.

Článek

"Jsem nadšená, že se vrátím právě tam. Vždycky se mi tam líbilo a myslím, že to je ideální místo pro obnovení kariéry," citovala agentura Reuters tenistku, která kvůli zranění zad nehrála od loňského září. Po červnovém porodu syna Jaggere, prvního potomka v manželství s bývalým americkým tenistou Jonathanem Leachem, dokonce oznámila definitivní konec kariéry.

Davenportová bojovala se zraněními již během roku 2002, ale dokázala se vrátit a během let 2004 a 2005 vyhrát třináct turnajových titulů.

Tenistka minulý rok prohlásila, že si nedokáže návrat na soutěžní kurty už vůbec představit, ale lákadlo kolotoče vrcholných bitev na okruhu WTA ji přimělo změnit názor. O návratu Davenportová informovala už minulý týden, plánovala však pouze hraní čtyřhry a se zkušenou Lisou Raymondovou se představí na srpnovém turnaji v New Havenu.

Olympijská šampiónka z Atlanty a držitelka tří titulů z grandslamových turnajů prý své rozhodnutí o konci kariéry změnila i proto, že by se příští rok ráda zúčastnila her v Pekingu.

Svou kariéru odstartovala americká rodačka v roce 1993 jakožto jedna z prvních průkopnic ženského silového tenisu. Její pojetí hry brzdily potíže s nadváhou, kterým se ale postavila tvrdým fyzickým tréninkem a jako ovoce své práce sklidila v roce 1998 vítězství na US Open. Následující rok Davenportové přinesl wimbledonský titul po výhře nad Němkou Steffi Grafovou, v roce 2000 triumfovala na australském grandslamu. Během svého působení na okruhu WTA dokázala k vítězství dotáhnout 51 účastí v turnajích, což jí řadí na deváté místo historie.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori