Hlavní obsah

Sampras porazil v exhibici Hrbatého a chystá se na Štěpánka

BRATISLAVA

Bývalá světová tenisová jednička Pete Sampras a jeho slovenský soupeř Dominik Hrbatý v sobotu bavili příznivce bílého sportu svým uměním a mnoha vtipnými kousky v bratislavské Expo Aréně. Se čtrnácti grandslamovými tituly nejúspěšnější hráč historie nezůstal nic dlužný své pověsti a domácího tenistu porazil 6:3 a 7:5. V pondělí jej v Praze vyzve Radek Štěpánek.

Článek

Dobře naladěný sedmatřicetiletý Američan slavil ve slovenské metropoli úspěch díky své silné zbrani, kterou je tvrdý servis. Během utkání se několikrát naoko vážně hádal o to, zda byl míček dobrý, či ne. Slovenský tenista dokonce jednou přelezl síť a snažil se Samprasovi ukázat, kam míček dopadl.

Američan, jenž svou kariéru ukončil triumfem na US Open v roce 2002, si během zápasu několikrát odpočinul na židličce pro čárové rozhodčí. Oddychový čas si vybral i na začátku druhého setu, kdy na několik výměn půjčil raketu jedné z rozhodčích. Se Samprasovou raketou si mohl zahrát i fanoušek s velkým bubnem, který se objevil poblíž Hrbatého lavičky.

"Pistol Pete" nyní zamíří ke druhému exhibičnímu zápasu proti Štěpánkovi, s kterým se utká v pondělí od 18:30 v O2 Aréně. Poté už se bude soustředit na turnaj veteránů v Londýně.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík