Hlavní obsah

Clijstersová v prvním duelu od srpna porazila Wozniackou

ANTVERPY

Belgická tenistka Kim Clijstersová v prvním utkání po téměř čtyřech měsících porazila v exhibici v Antverpách 6:2 a 7:6 světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska. Za měsíc na Australian Open bude osmadvacetiletá matka dvouapůlleté dcery obhajovat letošní titul.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Belgická tenistka Kim Clijstersová.

Článek

Clijstersová nehrála od srpna, kdy jí sezónu předčasně ukončilo zranění břišních svalů. Podle agentury AP vypadala ve čtvrtek před zhruba deseti tisíci diváků v plné síle, tvrdě podávala a dominovala údery od základní čáry.

"Zatím jde všechno opravdu dobře. Jsem ráda, že jsem si konečně zahrála zápas a přerušila ten tréninkový stereotyp," uvedla čtyřnásobná grandslamová vítězka.

Rok vzestupů a pádů

Clijstersová se letos v únoru brzy po triumfu v Austrálii vrátila na první místo světového žebříčku a zdálo se, že bude hvězdou roku. V dubnu si však poranila rameno a zápěstí, v květnu před Roland Garros zase kotník a její zdravotní potíže vyvrcholily zraněnými břišními svaly před US Open, kde nemohla obhajovat loňský titul.

"Mám za sebou rok plný vzestupů a pádů. Teď se ale cítím fyzicky mimořádně dobře, možné lépe než kdykoli předtím," vyslala na dálku varování mladým hvězdám současnosti, mezi něž patří i její přemožitelka z finále únorového turnaje v Paříži Petra Kvitová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori