Hlavní obsah

Snad Berdycha překvapím, věří Djokovičův chráněnec Lajovič

Bělehrad

Pokud by se hrál hokej, byla by v české šatně u jména Dušana Lajoviče připíchnutá cedulka: Přes tohoto muže vede cesta k trofeji. Třiadvacetiletý mládenec bude od pátku do neděle vhozen do žhavého kotle bělehradské Kombank Areny a Srbové věří, že se v něm neuvaří.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Tomáš Berdych a Dušan Lajovič po čtvrtečním losu Davis Cupu v Bělehradě.

Článek

„Doufám, že předvedu to nejlepší a Berdycha překvapím," pronesl Lajovič trochu roztřeseným hlasem a od tenisového giganta Novaka Djokoviče se dočkal poplácání po ramenou.

Jako by tím srbská jednička dávala najevo, že Lajoviče bere pod svá ochranná křídla. „Když nehraje Viktor (Troicki) a Janko (Tipsarevič), znamená to velké oslabení. Máme ale Dušana, který je mladý a talentovaný, už porazil několik hráčů TOP 50 a je schopný hrát na vysoké úrovni. Nejlepší čas jeho kariéry přichází a je normální očekávat, že předvede to nejlepší," hecoval spoluhráče Djokovič.

Pro Čechy je velkou neznámou

Pro Berdycha se Štěpánkem je ale hráč ze druhé stovky žebříčku ATP velkou neznámou. „Je to spíš antukář. Zlepšil se, ale je hodně mladý, nemyslím si, že by naše kluky mohl překvapit," přispěchal s informacemi Jan Hájek.

Ze známějších jmen porazil Lajovič např. Francouze Chardyho, Izraelce Selu nebo Rusa Tursunova. Letos na challengeru v San Marinu však prohrál s Jiřím Veselým, který v české sestavě ani nefiguruje. V Davis Cupu už sice došlo k mnoha ohromným překvapením, přesto by na kalibr Berdycha se Štěpánkem Lajovič stačit neměl.

„Jsem nadšený, že jdu v pátek na kurt. Celý týden jsem tvrdě makal. Už jen ta skutečnost, že stojím vedle Novaka a poslouchám jeho rady, je pro mě ohromná zkušenost," líčil Lajovič. „Ocitli jsme se ve vážné situaci, ale máme šanci, abychom doma podruhé vyhráli, a to nás povzbuzuje," prohlásil srbský kapitán Bogdan Obradovič.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori