Hlavní obsah

Kvitová tajila zranění. V sobotu hrála pod prášky, v neděli už ji ale bolest na kurt nepustila

Štrasburk

Celý týden před Francouzkami maskovala, že je zraněná. Tréninky raději odložila, ale v sobotu si řekla, že půjde do boje. Stav zraněného nártu na pravé noze však Petře Kvitové nedělní start ve finále Fed Cupu překazil. „Povím vám celý příběh,“ nadechla se zklamaná česká tenistka.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová ve finále Fed Cupu. K nedělní dvouhře už kvůli zranění nezasáhla.

Článek

Jakou dobu už máte s nohou problémy?

Poslední dva dny na turnaji v Číně mě začala trošku bolet a to se zhoršovalo ve finále. Přijela jsem sem a jela na magnetickou rezonanci, protože bylo podezření na únavovou zlomeninu. To se naštěstí nepotvrdilo, ale bylo to kousek. Kdybych hrála ještě tři čtyři zápasy, tak se to mohlo stát. Proto jsem také celý týden nehrála, až ve čtvrtek jsem si byla chvilku pinknout a v pátek s Kájou a rozhodlo se, že to půjdu zkusit s prášky na bolest. Byla jsem připravena, že to bolet bude a ke konci zápasu jsem to začala cítit trošku víc. V neděli ráno to bylo o dost horší. Měly jsme rozehrávku ve čtyřech, a všechno se to rozhodlo, kdo nastoupí po Káje.

Ovlivnilo to váš sobotní výkon?

Chtěla jsem jít hrát a noha byla ve stavu, že jsem o ní věděla, ale nebylo to tak hrozný. Během zápasu jsem to hlavou zvládala, i když ke konci už jsem bolest cítila. Ale chyběla mi výbušnost, protože jsem celý týden necvičila nohy. Trénovala jsem jenom vršek, žádné švihadlo, žádné poskoky. To se projevilo na hře, chybělo mi správné načasování úderů, servisu. Nebyla jsem si jistá na nohou.

Kdo tedy řekl konečný verdikt, že nejdete v neděli na kurt? Vy, nebo kapitán?

Bylo to strašně těžké rozhodnutí. Já jsem řekla své pocity, každý k tomu řekl svoje s tím, že nakonec jsme se s panem Kolářem dohodli, že prášky, které by mi dal, by mi pomohly, ale ve chvíli, kdy tam píchne, tak to nic neovlivní. Kost je jakoby zduřelá a pokaždé, když jdu přes špičku, tak to bolí. Diagnóza je edém kosti v pravém nártu.

Kdy to nejvíc vadí?

Paradoxně nejvíc to bolí při chůzi, protože jdu přes celou váhu, takže někdy kulhám, Při servisu, když dopadám, když se odrážím a při otevřeném bekhendu, při returnu. V pozicích, kdy se musím z nohy pořádně odrazit.

Je vám líto, že nemůžete odčinit porážku s Garciaovou?

Takhle to neberu. Jsme tým a máme super hráčky. Je lepší, aby šla na kurt Bára, která je fit. Mě by začala noha bolet třeba ve druhém gamu... K čemu by to bylo. Vyhodnotila jsem situaci, oznámila kapitánovi, že nejsem stoprocentně přesvědčená, že to dám.

Bylo těžké tajit před Francouzkami vaše problémy?

Dost. Šla jsem na tiskovku a bála se, že budu kulhat. Nevěděla jsem, jak to zvládnu. Bylo to zvláštní, ale v sobotu ráno jsem se cítila nejlíp. Takže jsem se rozhodla nastoupit.

Jak tahle nešťastná příhoda zapadá do vaší rozkolísané sezóny?

Dnešní rozhodnutí bylo jedním z nejtěžších. Není pro mě jednoduché vzdát Fed Cup.

Vaše léčení bude probíhat jak?

Pan profesor Kolář odhaduje nějakých čtrnáct dní klidu, což na konci sezóny není podstatné.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori