Hlavní obsah

Další talent na obzoru! Mladičká tenistka Vondroušová drtí soupeřky a letí vzhůru

Praha

Je jednou z nejtalentovanějších českých tenistek. Teprve sedmnáctiletá Markéta Vondroušová se na kurty vrátila po dlouhé zdravotní pauze a vůbec to na ní není znát. V nové sezóně drtí jednu soupeřku za druhou, z jednadvaceti zápasů jich vyhrála dvacet!

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová.

Článek

O téhle tenistce ještě určitě uslyšíme. Sedmnáctiletá Markéta Vondroušová patří k největším nadějím českého tenisu. Rodačka ze Sokolova vzala poprvé raketu do ruky ve čtyřech letech a brzy se ukázalo, že má velký talent. V roce 2014 si ve čtrnácti letech zahrála semifinále juniorského French Open i Wimbledonu. A o rok později se stala juniorskou světovou jedničkou.

Postupně se začala prosazovat i mezi dospělými a loni v březnu už měla ve své sbírce tři trofeje z turnajů ITF. V květnu byla ve světovém žebříčku WTA na dvě stě osmdesátém šestém místě. Pak ale kvůli problémům s loktem musela vynechat zbytek sezóny. Nemohla už téměř podávat a injekce ani prášky nezabíraly.

Zkusila tedy speciální cviky a ruka se postupně zlepšovala. Na podzim se už mohla pustit do lehčího tréninku a začátkem letošního roku se znovu představila na kurtech. „Teď už budu chtít hrát pouze na turnajích dospělých, do juniorky se již vracet nechci. Postupem času bych se chtěla dostat do kvalifikace grandslamů,“ prohlásila nedávno na webu tenisovysvět.cz.

A své sny by si mohla brzy začít plnit, neboť vstup do nové sezóny jí vyšel skvěle. Z jednadvaceti zápasů jich vyhrála dvacet. Na všech třech turnajích ITF, které letos absolvovala, si zahrála finále. V lednu vyhrála ve Stuttgartu-Stammheimu, začátkem února kralovala v Grenoblu a o uplynulém víkendu její vítěznou šňůru zastavila v Perthu až ve finále další česká talentovaná tenistka Marie Bouzková.

 

👊🏼💐 #15k

Příspěvek sdílený Markéta Vondroušová (@marketavondrousova),Led 22, 2017 v 10:52 PST

Markéta Vondroušová si tak díky svým parádním výkonům polepšila i v žebříčku. Zatímco na konci loňského roku byla ve dvouhře na čtyřstém dvaadvacátém místě, nyní jí už patří tří stá jedenáctá pozice. Pomalu se tak přibližuje ke svému zatím nejlepšímu umístění a pokud to tak půjde dál, může jednou myslet hodně vysoko.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori