Hlavní obsah

Jedničkou tenistů bude Veselý, dvojkou Rosol, nebo Pavlásek

Ostrava

Jiří Veselý povede podle očekávání české tenisty z pozice jedničky do ostravského utkání druhé divize Davisova poháru proti Izraeli. O dvojce do dvouher kapitán Jaroslav Navrátil rozhodne mezi Lukášem Rosolem a Adamem Pavláskem.

Foto: Sport.cz

Jiří Veselý v úvodním utkání baráže Davisova poháru proti Nizozemsku.

Článek

Zápas 2. kola evropsko-africké zóny se ve sportovní hale v Porubě uskuteční v pátek a v sobotu. Ve čtvrtek v poledne určí los pořadí zápasů.

"S Veselým počítám na jedničku. Na antuce se cítí výborně, měl na ní vždycky nejlepší výsledky. Navíc změnil raketu, vrátil se k wilsonce a hraje s ní daleko líp. Ten je jasný," řekl ČTK kapitán Navrátil o 65. hráči světa.

Na pozici dvojky do páteční dvouhry teoreticky připadali tři tenisté - vedle Rosola a Pavláska i daviscupový debutant Václav Šafránek. "Dvojkou bude Rosol, nebo Pavlásek. Rozhodnu po čtvrtečním ranním tréninku," řekl Navrátil.

Rosol už tenisty dříve táhl a má i skalp Francouze Jo-Wilfrieda Tsongy. Nyní se ale vrací po zranění achilovky a má herní výpadek. "Vypadá v pořádku a stoprocentně připravený. Je nejzkušenější, odehrál těžké a dobré Davis Cupy, proto je tady," vysvětlil Navrátil, proč pozval Rosola, nyní až 242. hráče žebříčku, do týmu.

Pavlásek (208. ATP) zatím odehrál v soutěži o "salátovou mísu" jen tři čtyřhry. Na turnajích se letos dostal nejlépe do čtvrtfinále challengeru v Bergamu, na okruhu ATP se letos ještě neobjevil a má zápasovou bilanci 7:7. "Je taky antukář, i když se mu letos zatím moc nedařilo, ale může naskočit," uvažuje Navrátil.

Pavlásek stoprocentně do čtyřhry

Zápas nižší evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se nově hraje jen dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety. V pátek jsou dvě dvouhry, v sobotu se začne čtyřhrou a následují zbylé dvě dvouhry.

"S Adamem (Pavláskem) počítám stoprocentně na čtyřhru," prozradil Navrátil prvního muže do deblového páru. K němu se nabízejí možnost s Veselým nebo se specialistou na čtyřhru Romanem Jebavým. Nominace bude záležet na vývoji utkání po pátku. "Po prvním dnu rozhodnu, s kým bude hrát," přitakal Navrátil.

Tenisté začínají novou éru bez bývalých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka a potřebují vyhrát, aby postoupili do zářijové baráže o návrat mezi elitu. "To je cíl. Když budou kluci hrát dobře, Izrael porazíme. Když jen průměrně, budeme se tahat. Musíme se soustředit na vlastní výkon a utkání zvládnout," řekl Navrátil.

Jedničkou Izraelců by měl být zkušený Dudi Sela (98. ATP). O dvojce kapitán Harel Levy rozhodne mezi Edanem Lešemem (276.) a Jišajem Olielem (570.). Na čtyřhru je připravený bývalý vítěz Australian Open Jonathan Erlich.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori