Hlavní obsah

Slovinské eso vytrénovali Slováci ve své extralize. Kristan jim pořádně zavařil, zažíval magický den

Famózní formu ze slovenské extraligy si přinesl do slovinské reprezentace. A použil ji proti Slovákům, a to v plné míře. „Na tohle nikdy nezapomeneme,“ rozplýval se v rozhovoru pro pravda.sk slovinský brankář Robert Kristan po šoku, který se svým týmem sobotní výhrou 3:1 způsobil našim sousedům.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Slovinský gólman Robert Kristan po výhře nad Slováky.

Článek

Slovinci byli překvapením už v kvalifikaci. A v Soči to pořádně rozjeli, vzdorovali sborné. A teď si podali Slováky vedené českým koučem Vladimírem Vůjtkem. Kristan, gólman Nitry, byl blízko k vychytání čistého konta, ale nakonec ho nemusí mrzet, že v poslední minutě inkasoval od Tomáše Jurča.

Už si mohl užívat památný triumf. „Stále cítím v celém těle adrenalin, vždyť jsme zdolali mužstvo s tolika hvězdnými hráči," poznamenal třicetiletý rodák z Jesenice. Jenže teď byl i on sám hvězdou. Slovinci samozřejmě také mají eso - Anžeho Kopitara z Los Angeles Kings.

„Hokej ovšem ve Slovinsku není tak populární," připomínal Kristan. „Tohle však doufám lidi viděli. Byl to magický den," pravil dále. A čas olympiády mu ještě může přinést další skvostné momenty. Na ledě  i mimo něj. Čeká narození potomka. „Každou chvíli může přijít esmeska...," připomínal.

Reklama

Související témata: