Hlavní obsah

Sen o medaili se rozplynul, Pančochová skončila šestnáctá. Zlato obhájila Američanka

Pchjongčchang
Aktualizováno

Snowboardistka Šárka Pančochová na olympijských hrách v Pchjongčchangu ve slopestylu medaili nezískala. Po polovině finále jí patřilo jedenácté místo, ve druhé jízdě česká reprezentantka upadla, dostala horší hodnocení a bylo jasné, že si ve výsledkové listině nepolepší a na medaili musí zapomenout. Nakonec skončila šestnáctá. Soutěž, kterou poznamenaly větrné poryvy, vyhrála obhájkyně zlata ze Soči Jamie Andersonová z USA.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Šárka Pančochová ve finále olympijského závodu.

Článek
Fotogalerie

Před čtyřmi lety Pančochová útočila ve slopestylu na olympijskou medaili. V Soči zajela dobře první finálové kolo, ale ve druhém spadla, rozbila helmu a skončila pátá. I na této olympiádě bylo v jejím podání první kolo lepší. Hodnocení 43,46 bodu však bylo daleko za medailovými stupni, české reprezentantce patřilo v polovině závodu jedenácté místo.

ZOH 2018 v Pchjongčchangu - snowboarding:
slopestyle žen - finále

Útok na vysněnou medaili pak ve druhé jízdě české závodnici nevyšel, upadla a dostala hodnocení jen 39,18 bodu. V tu chvíli bylo jasné, že se Pančochová bude výsledkovou listinou propadat. Nakonec se zastavila na šestnácté příčce. Další šanci bude mít česká reprezentantka za týden, kdy ji v Koreji ještě čeká kvalifikace Big Airu.

Soutěž vyhrála obhájkyně zlata ze Soči Jamie Andersonová z USA, která za první jízdu brala 83 bodů. Navázala tak na nedělní triumf sedmnáctiletého krajana Redmonda Gerarda, jenž kraloval stejné soutěži mužů. Díky povedeným druhým jízdám se dostaly na medailové příčky Kanaďanka Laurie Blouinová a Finka Enni Rukajärviová, jež po stříbru ze Soči bere v Koreji bronz.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu
Snowboarding
Ženy - slopestyle
1. Andersonová (USA) 83,00 b.
2. Blouinová (Kan.) 76,33
3. Rukajärviová (Fin.) 75,38
4. Norendalová (Nor.) 73,91
5. Jensonová (USA) 72,26
6. Langlandová (USA) 71,80
7. Candrianová (Švýc.) 66,35
8. Fjodorovová (OSR) 65,73
9. Fudžimoriová (Jap.) 63,73
10. Könzová (Švýc.) 59,00
...16. Pančochová (ČR) 43,46.

Reklama

Související témata: