Hlavní obsah

Z auta nevylezu! Před debutem podlehla panice a bála se na dráhu, pak překvapila

Pchjongčchang

Zachvátila ji panika! Když se přiblížila premiéra české rychlobruslařky Nikoly Zdráhalové na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu, podlehla nervozitě. Ale jakmile vyjela na led oválu v Kangnungu, získala klid. A pak v závodě na tři tisíce metrů překvapila patnáctým místem.

Foto: Phil Noble, Reuters

Česká rychlobruslařka Nikola Zdráhalová na tříkilometrové trati.

Článek

"Po obědě jsem byla děsně nervózní. Chtěla jsem se prospat, ale nešlo to. Jakmile nadešel čas odjezdu na stadión, tak jsem říkala Martině Sáblíkové, s níž sdílím pokoj, aby mě dala do tašky a zandala věcmi," popisovala s úsměvem závodnice pocházející Dvora Králové nad Labem.

„Když jsme pak přijely k hale, ani jsem nechtěla jít z auta. Bylo tu hrozně moc lidí," upřímně vykládala jednadvacetiletá závodnice, že na ni olympijská atmosféra dolehla plnou vahou.

Sáblíková uklidňovala

Z auta Zdráhalová pochopitelně vystoupila a do haly k olympijskému debutu se vydala. „Hodně mi pomohla Martina, která mě uklidňovala. A když jsem vyjela na led, všechno ze mě spadlo," vyprávěla Zdráhalová.

Startovala už v druhé dvojici první skupiny. „Neměla jsem k sobě dobrou soupeřku, abych se s ní mohla rvát," připomínala Zdráhalová, že Číňanka Jing Liu odpadla. „Navíc byl úplně jiný led, než při tréninku. Hrozně těžký, tuhly mi nohy," líčila pocity bezprostředně po závodě Zdráhalová.

Už bez bruslí sledovala, jak řada soupeřek, na něž neměla mít nárok, projíždí cílem s horším časem. Nakonec našla vlastní jméno na patnácté příčce. „Byla jsem překvapená a potěšená. Nečekala jsem se tak vysoko. Vždyť jsem se kvalifikovala těmi nejhoršími časy. Na první olympijský závod nebyl ani můj výkon špatný," přemítala o debutu v bitvě pod pěti kruhy Zdráhalová.

Reklama

Související témata: