Hlavní obsah

Je to senzace, radovala se rychlobruslařka Erbanová ze zlatého úspěchu kamarádky Samkové

Soči

Poslední start na zimních olympijských hrách v Soči v neděli absolvovala česká rychlobruslařka Karolína Erbanová. Do závodu na 1500 metrů šla povzbuzena senzačním výsledkem spolužačky a kamarádky z dětství Evy Samkové, která získala ve snowboardcrossu pro Česko první zlatou medaili.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Karolína Erbanová sledovala poctivě jízdy kamarádky Samkové ještě chvíli před svým startem na 1500 metrů.

Článek

„Chodily jsme spolu devět let na základní školu, pak jsme společně absolvovaly ještě část gymnázia. Prožily jsme spolu určitou část života, jde o jednu z největších kamarádek mého dětství,“ vyprávěla Erbanová, která pozorně sledovala všechny rozjížďky Samkové.

„Ráno jsem neměla trénink, rozbruslení jsem absolvovala až odpoledne. Ohromně jsem Evě fandila a moc jí přála, aby přivezla zlatou medaili. Je senzace, že to vyšlo,“ rozplývala se Erbanová.

Sama se s hrami loučila třináctým místem. „Ale jsem spokojená. Hlavně s výsledným časem,“ vykládala. „Myslím, že u chlapů i ženských je právě kilometr a půl nejtěžší tratí, protože startují sprinterky po boku holek z dlouhých distancí. Bojovala jsem ze všech sil. Věděla jsem, že jde o moji poslední distanci v Soči, a tak jsem dala do závodu všechny síly.“

Reklama

Související témata: