Hlavní obsah

Olympijský park na Letné již vyrovnal návštěvnost Českého domu z Londýna

Praha

Zdá se, že nápad umístit kousek Soči pod Hradčany příznivce sportu oslovil. Olympijský park je pro veřejnost otevřen od čtvrtečního odpoledne a jen do nedělního večera už sportoviště na Letné vyzkoušelo stejné množství lidí, které před dvěma lety prošlo Českým domem. V Londýně do jeho prostor zavítalo 80 tisíc návštěvníků.

Foto: Václav Mudra, ČOV

Pražské podhradí má aktuálně netradiční olympijskou podobu...

Článek

Ledový ráj a další atrakce táhnou. „Lidi se tu sportem baví a chtějí se sem vracet. Navíc už je v plném běhu sportovní program v Soči a jste-li tu zrovna ve chvíli, kdy závodí naši, tak se člověku až tají dech. Je to strhující atmosféra," pochvaluje si možnost sledování přímých přenosu u velkoplošných obrazovek Zuzana Kalátová, mluvčí Olympijského parku.

V sobotu se na Letnou vydalo více než 31 tisíc návštěvníků napříč generacemi, proto musel být po určitou dobu regulován vstup do areálu.

Návštěvnost Olympijského parku v prvních dnech
Čtvrtek6500
Pátek9389
Sobota31 257
Neděle30 727
Celkem77 873

„Ukazuje se, že Češi mají sport a fandění v krvi a nás velmi těší, že park tuto zatěžkávací víkendovou zkoušku zvládl. Těšíme se na další návštěvníky. Každý den otevíráme úderem deváté hodiny," dodává Kalátová.

Sportem žijí ve velkém také sociální sítě. Oficiální profil Českého olympijského týmu zaznamenal od pátku nových 45 tisíc „přátel". Stejně tak oblíbenost profilu Česko sportuje, jehož je Olympijský park součástí, narostla ve stejném období o 400 procent.

Reklama

Související témata: