Hlavní obsah

Djokoviče trápila kyčel i žaludeční problémy, přesto postoupil

NEW YORK

Loňský finalista US Open Novak Djokovič se v osmifinále s Tommym Robredem nechal ošetřovat kvůli potížím s kyčlí i žaludečním nevolnostem, ale španělského tenistu nakonec porazil v pěti setech a postoupil. Robredo ho však obvinil, že zdravotní problémy přihrával.

Článek

Pobledlý Djokovič bojoval sám se sebou i při rozhovoru na kurtu bezprostředně po zápase. "Musím stát u sítě, jinak bych upadl. Když začneme mluvit o tom, co mě teď všechno bolí, budeme mluvit do zítřka. Jsem prostě šťastný, že jsem prošel," uvedl třetí nasazený hráč.

Na jeho zdravotním stavu se prý mohla podepsat únava z nedělního vyrovnaného zápasu třetího kola s Chorvatem Marinem Čiličem, po němž se dostal do postele až v půl páté ráno a pod vlivem rozbouřených emocí nebyl schopen hned usnout. Pondělí měl na odpočinek, ale ani v úterý se neprobudil v optimální kondici. "Cítil jsem bolesti ve svalech a především v kyčli. Naštěstí pro mě to nebylo zas tak strašné," vyprávěl.

Robredo se na druhou stranu myslí domníval, že za Djokovičovým ošetřováním nestály jen jeho zdravotní problémy, ale také taktika. "Myslím, že když nejste dostatečně fit, tak prostě nehrajete. Ale pokaždé, když si zavolal fyzioterapeuta, tak potom běhal jak šílený a trefoval údery," rozčiloval se Robredo.

Djokovič si vybírá zdravotní pauzy v klíčových pasážích

Pravidla tenistům dovolují, aby si několikrát vyžádali ošetření, pokud se jedná o různé zdravotní problémy. Robredo je přesvědčený, že toho Djokovič zneužíval, a není první, kdo z takových praktik srbského tenistu obvinil. Loni a předloni několik tenistů včetně Rogera Federera při Davis Cupu poukázalo na to, že si Djokovič vybírá zdravotní pauzy v klíčových pasážích zápasu. "Takže jestli mu věřím? Ne. Myslím, že si vybíral ty pauzy, protože byl o něco unavenější, a je to součást hry. Hodně mu to pomohlo," prohlásil Robredo.

Poukázal na to, že sám rovněž nebyl úplně fit. "Taky jsem měl bolesti po celém těle, protože jsem toho podle mě naběhal o hodně víc než on, ale nic jsem neřekl," dodal patnáctý nasazený tenista.

Djokovič se ve čtvrtfinále utká s domácím Andym Roddickem, který za necelou hodinu a půl vyřídil ve třech setech stříbrného olympijského medailistu Fernanda Gonzaleze z Chile. Měl by tak mít v příštím duelu o poznání více sil než Djokovič, který na kurtu strávil tři hodiny a 45 minut. "Cítím se dobře. Musím se cítit dobře, když on teď má tak šestnáct zranění," poznamenal ironicky.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová