Hlavní obsah

Čaloun by měl posílit na dva zápasy před přestávkou Litvínov

LITVÍNOV

Hokejový útočník prvoligového Ústí nad Labem Jan Čaloun by si měl ve dvou utkáních před reprezentační přestávkou zahrát na střídavý start za Litvínov. Šestatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana z roku 1998 a mistr světa z Lillehammeru o rok později by měl vypomoci při absenci ofenzivních opor Roberta Reichla a Viktora Hübla v pátek na ledě Plzně a v neděli v domácím duelu proti Vítkovicím.

Článek

"Jednání jsou ve finální fázi," řekl generální manažer Litvínova Václav Hořejší. V Litvínově naposledy působil Čaloun v sezóně 2004/05, kdy stihl nastřílet v 30 zápasech včetně play-off 27 branek.

Potom působil dva roky v Pardubicích, odkud zamířil do rodného Ústí nad Labem. I po sestupu klubu Čaloun zůstal a z 29 utkání v této sezoně první ligy nasbíral 19 bodů za 12 branek a sedm asistencí.

V Litvínově začínal Čaloun také svou bohatou kariéru a v roce 1994 odtud zamířil zkusit štěstí do zámoří. V týmu San Jose si ale za dva roky nevybojoval místo v prvním týmu. Následovalo působení vyhlášeného kanonýra v IFK Helsinky a Blues Espoo, poté krátce v Čerepovci a Nižněkamsku.

Reklama