Hlavní obsah

Krátké tance na mistrovství Evropy vyhráli Bobrovová a Solovjov

SHEFFIELD

Ruští krasobruslaři Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov útočí na sesazení francouzských tanečníků Nathalie Pechalatové a Fabiana Bourzata z evropského trůnu. Na šampionátu v Sheffieldu dnes vyhráli krátké tance, ale před pátečním vyvrcholením soutěže mají nicotný náskok sedmnácti setin bodu. České páry jsou ve druhé desítce.

Foto: ČTK/AP

Ruští krasobruslaři Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov na ME první příčku.

Článek

Dvě povinné pasáže krátkého tance jsou v této sezoně tvořené rumbovými kroky a pro zbytek vystoupení si mohli krasobruslaři vybrat jakékoliv latinskoamerické rytmy.

Po technické stránce rozhodčí ocenili nejvýše vystoupení loňských vicemistrů Evropy Bobrovové a Solovjova. Francouzští favorité za rozverné vystoupení v rytmu samby sice získali vyšší ohodnocení za programové komponenty, ale budou muset útočit ze druhé pozice.

Na bronzové příčce jsou zatím další Rusové Jekatěrina Razanovová a Ilja Tkačenko, ve vyrovnané soutěži je dělí jen necelé dva body od sedmých krajanů Jeleny Ilinychové a Nikity Kacalapova.

Z českých párů se krátký tanec lépe vydařil Lucii Myslivečkové s Neilem Brownem, kteří o více než bod vylepšili svou známku z republikového šampionátu a zařadili se na průběžnou patnáctou příčku. O dvě pozice za nimi jsou čeští mistři Gabriela Kubová a Dmitrij Kiselev, kteří při debutu na velké seniorské akci o více než bod zaostali za osobním maximem.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Sheffieldu:
Taneční páry - krátký tanec:
1. Bobrovová, Solovjov (Rus.)65,06
2. Pechalatová, Bourzat (Fr.)64,89
3. Rjazanovová, Tkačenko (Rus.)61,34
4. Coomesová, Buckland (Brit.)59,78
5. Tobiasová, Stagniunas (Lit.)59,66
6. Cappelliniová, Lanotte (It.)59,62
...
15. Myslivečková, Brown47,47,
17. Kubová, Kiselev (všichni ČR)45,88.

Reklama