Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 4:2Liberec v úvodním ligovém kole přestřílel Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Magera 0 : 1
36. Šural (penalta) 1 : 1
48. Bakoš 2 : 1
62. Skalák 2 : 2
69. Bartošák 3 : 2
81. Švejdík 4 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce přestříleli v úvodním kole prvoligové sezóny Mladou Boleslav 4:2. Hosté vedli po trefě Lukáše Magery, poté otočili skóre Josef Šural z penalty a Marek Bakoš. Střídající Jiří Skalák sice za chvíli srovnal, ale v 69. minutě rozhodl domácí Lukáš Bartošák a pojistku přidal Ondřej Švejdík. Liberec se tak vítězně naladil na čtvrteční úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy se Šmonou, Boleslav si naopak nespravila chuť po vyřazení v 2. předkole stejné soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Bakoš z Liberce se raduje z třetího gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy už za sebou měly soutěžní zápasy. Liberec vstoupil do sezóny minulý týden porážkou 1:2 v Superpoháru s Plzní, Mladá Boleslav pak odehrála už dva duely 2. předkola Evropské ligy se Strömsgodsetem, s nímž vypadla po výsledcích 1:2 doma a čtvrteční venkovní výhře 1:0.

V první půli se hrál v poli vyrovnaný zápas, ale hosté byli nebezpečnější. První velkou šanci měl ve 24. minutě Klobása, který šel sám na Koubka, ale v tísni minul. Ve 34. minutě už Mladá Boleslav slavila vedení. Po chybě liberecké obrany vystřelil z hranice vápna Magera a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. Skóroval ve čtvrtém z posledních pěti ligových duelů.

Boleslav vedla jen chvilku

Radost ale hostům vydržela jen dvě minuty. Sudí Paták odpískal po zákroku hostujícího gólmana Veselovského na Bartošáka penaltu, kterou nejlepší liberecký střelec minulé sezony Šural s přehledem proměnil. Chvíli nato šel z úhlu Klobása opět sám na branku, ale oblouček přes Koubka mu nevyšel.

Tři minuty po změně stran domácí otočili stav. Po přízemním centru posunul balon vleže před branku Šural a Bakoš ho pohodlně doklepl do sítě. Ani Liberec ale dlouho nevedl. Střídající Skalák byl na hřišti pět minut, když si v 62. minutě naběhl na Magerovu kolmici, posadil na zem protihráče a křížnou střelou z úhlu srovnal.

Přestřelka tím ještě neskončila. V 69. minutě se po tvrdém vzdušném souboji Bakoše s Křapkou snesl vysoký míč k přibíhajícímu Bartošákovi a domácí bek se hned při své prvoligového premiéře dočkal prvního gólu.

Rabušicovi zkazil radost ofsajd

O tři minuty později se na trávník dostal domácí navrátilec Rabušic, který ve Slovanu hostuje z italské Verony. Vzápětí k premiérovému soutěžnímu startu za Mladou Boleslav nastoupila letní posila Baroš.

Ke srovnání už ale ani on hostům nedopomohl. Naopak v 81. minutě Veselovský neudržel Šuralovu střelu a dobíhající Švejdík v akrobatické pozici dotlačil míč za čáru. Dal tak svůj první soutěžní gól za Liberec. V 87. minutě mohl oslavit návrat do Slovanu brankou Rabušic, ale pomezní sudí jeho trefu neuznal pro ofsajd.

1. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 4:2 (1:1)
Branky: 36. Josef Šural z pen., 48. Bakoš, 69. Bartošák, 81. Švejdík - 34. Magera, 62. Skalák. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Ratajová. ŽK: Folprecht - Veselovský, Malpon, Bořil. Diváci: 5309.
Liberec: T. Koubek - Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák (83. Sackey) - Pavelka, Folprecht - Delarge, Josef Šural, Kerbr (79. Fleišman) - Bakoš (73. Rabušic). Trenér: Trpišovský.
M. Boleslav: Veselovský - J. Kysela, Kúdela, Křapka, Bořil - Malpon (75. Chramosta), J. Rada - Zahustel (75. Baroš), Magera, Čermák - Klobása (57. Skalák). Trenér: K. Jarolím.

Reklama