Hlavní obsah

Kdo to soupeří s Messim? Skvostné trefy nabídli i další. Vybírejte gól roku!

Praha

Tři zásahy aspirují na nejhezčí gól roku 2015. FIFA zveřejnila kandidáty na udělení tradiční Ceny Ference Puskáse. Byly vybrány parádní branky hvězdného Lionela Messiho, Alessandra Florenziho a Wendella Liry. Těžké rozhodování o vítězi. Pomůže Messimu jméno? Nebo vyhraje někdo jiný?

Gól roku 2015 Lionel Messi

 
Článek

Gól roku 2015 - Wendell Lira

Gól roku 2015 - Alessandro Florenzi

Pro připomenutí - loňské nejlepší góly včetně toho vítězného v podání Jamese Rodrígueze

Messiho zásah se zrodil 30. května ve finále Copa del Rey proti Bilbau. Nyní už osmadvacetiletý Argentinec si poradil se čtyřmi bránícími hráči a levačkou otevřel skóre. Barceloně to tehdy pomohlo k vítězství 3:1.

Čtyřiadvacetiletý Florenzi z AS Řím vstřelil svůj kandidátský gól v Lize mistrů proti Barceloně. Téměř z poloviny hřiště překonal Marca-Andrého ter Stegena a vyrovnal na 1:1.

Brazilec Wendell Lira (26) také předvedl krásné zakončení po parádní akci, která zvedala fanoušky ze sedadel. V březnovém utkání Atletico GO - Goianesia v rámci mistrovství jednoho z brazilských států, Campeonato Goiano, hosty prvním gólem zápasu nasměroval k vítězství 2:1.

Vítěz bude vyhlášen 11. ledna 2016 na slavnostním galavečeru v Curychu. Rozhodne hlasování fanoušků. Loni vyhrál James Rodríguez s trefou z osmifinále MS v Brazílii mezi Kolumbií a Uruguayí.

Který hráč dal podle vás nejhezčí gól?
Alessandro Florenzi
12,7 %
Wendell Lira
18,9 %
Lionel Messi
68,4 %
Celkem hlasovalo 11715 čtenářů.

Reklama