Hlavní obsah

Statistika rivalů: Lafatovi stačila jedna rána mezi tyče, Kouřil se neztratil

Praha

Drama až do poslední chvíle nabídl zápas fotbalistů Sparty s Baníkem Ostrava (3:1), který byl ve 2. kole Synot ligy vybrán jako první podzimní Duel rivalů. Zajímavý je také pohled na statistiky souboje vybraných dvojic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kapitán David Lafata (vlevo) se snaží uniknout Martinu Foltýnovi z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Stopeři: Jakub Brabec - Martin Kouřil

Zatímco ještě donedávna kapitán lvíčat se dostal v úspěšnosti defenzivních soubojů na 59 procent, jeho protějšek až na 82 procent. A navrch vstřelil Kouřil úvodní gól zápasu. „Úplně jsme v závěru odpadli, začali jsme jenom bránit. Pokud bychom dali gól na 2:0, zápas by byl jiný a mohli bychom si odvézt lepší výsledek. Sparta nás bohužel zatlačila, byla ke konci lepší a zaslouženě dala tři góly," litoval.

Záložníci: Bořek Dočkal - Davor Kukec

Sparťan měl úspěšnost přihrávek 80 procent, jeho ostravský rival 70 procent. Právě letenský záložník pak vstřelil vítězný gól. „Teď, když jdou zápasy rychle za sebou, bychom se už také jednou potřebovali brzy dostat do vedení, abychom si ulevili. Takhle nás zápas s Baníkem stál hodně sil," líčil Dočkal.

Útočníci: David Lafata - Francis Narh

Zatímco baníkovec za celý zápas nevystřelil, sparťan šestkrát. Na branku sice jen jednou, to však Lafatovi stačilo, aby hned při svém návratu po delším zranění vstřelil klíčový vyrovnávací gól. „Měl jsem trochu těžší dech, ale kluci kolem mě mi hodně pomohli. Nemusel jsem na hřišti tolik běhat sem a zpátky. Důležité je, že jsme zápas otočili a vyhráli, což by nám před odvetou s CSKA Moskva mělo pomoci," usmál se sparťanský kapitán.

Reklama