Hlavní obsah

Tebow byl vybrán mezi 100 nejvlivnějších lidí světa

Renomovaný magazín Time zařadil quarterbacka Tima Tebowa do svého žebříčku 100 nejvlivnějších lidí světa. Tebow byl sice jedním z pěti sportovců, kteří byli zařazeni do tohoto žebříčku, avšak jediným americkým fotbalistou. Spolu s ním byli do žebříčku 100 nejvlivnějších lidí světa vybráni následující sportovci: Novak Djokovic (současná tenisová světová jednička), Yani Tseng (současná světová jednička ženského golfu), Oscar Pistorius (paralympijský sprinter, který drží světový rekord na 100, 200 a 400 metrů), Lionel Messi (trojnásobný držitel zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa) a Jeremy Lin (point guard New Yorku Knicks).

Foto: gettyimages.com

Tim Tebow

Článek

Poté, kdy Broncos prohráli čtyři z úvodních pěti utkání, nahradil Tebow během minulé sezóny tehdejšího starting quarterbacka Kyla Ortona. Nakonec se Broncos s bilancí 8-8 umístili na prvním místě v divizi AFC West a postoupili do play off, ve kterém porazili v prodloužení Pittsburgh Steelers. O týden později podlehli New Englandu Patriots vysokým rozdílem 10:45. Tebow, jenž si díky své zarputilosti, skromnosti a silné křesťanské víře získal srdce mnohých fanoušků, byl poté, kdy Denver získal do svého týmu čtyřnásobného nejužitečnějšího hráče NFL Peytona Manninga, vyměněn do New Yorku Jets.

Jeremy Lin o důvodu, proč byl Tim Tebow vybrán mezi 100 nejvlivnějších lidí světa, napsal: „Sledováním Tima Tebowa, když hraje fotbal, můžete zjistit mnoho věcí o jeho charakteru. Vidíte jeho zarputilou soutěživost, jeho silnou pracovní morálku a vidíte, že je vůdce, v něhož jeho spoluhráči věří a jehož respektují. Ale jsou to kvality, které Tim ztělesňuje ve svém životě mimo hřiště, které jej skutečně odlišují.

Nestydí se za svá přesvědčení, víru a žije životem, jenž den za dnem ukazuje jeho hodnoty. Skrz svou nadaci je neustále v kontaktu s lidmi a komunitami, které potřebují pomoc. Uvědomuje si, čím byl požehnán, a snaží se pomáhat těm, kteří jsou na tom hůře. Jako sportovci dáváme naše srdce do toho, abychom vyhrávali zápasy. Tim je připomínkou toho, že život je o daleko důležitějších věcech."

Reklama