Hlavní obsah

Na RBC Heritage se opět přesypalo pořadí, vede Donald

Hilton Head

Na turnaji RBC Heritage v Hilton Head v Jižní Karolíně se přesýpá pořadí po každém kole. Po sobotě má nejblíže k titulu Luke Donald, který ve třetím kole nastřílel 66 ran a zajistil si náskok dvou úderů před Johnem Huh. Třetí místo se třemi ranami ztráty dělí Charl Schwartzel, Jim Furyk, Nicholas Thompson a Ben Martin.

Foto: Stephen B. Morton, ČTK/AP

Luke Donald, of England, watches his shot off the eighth tee during the third round of the RBC Heritage golf tournament in Hilton Head Island, S.C., Saturday, April 19, 2014. (AP Photo/Stephen B. Morton)

Článek

Donald už zvládl na hřišti Harbour Town v posledních pěti letech vše – kromě vítězství. V roce 2011 prohrál s Brandtem Snedekerem v play-off, od roku 2009 se čtyřikrát dostal mezi nejlepší tři. Letos má znovu výbornou výchozí pozici k útoku na další triumf na PGA Tour díky eaglu a šesti birdie.

Sobota byla v Jižní Karolíně pro některé hráče hodně dlouhá, 65 profesionálů muselo dohrávat páteční mokré kolo a některé z nich čekala maratonská porce – 15 pátečních a 18 sobotních jamek.

Bláznivý den zažil Matt Kuchar, podle světového žebříčku nejlepší hráč v Harbour Town. Na turnaj přijel dobře naladěn pátým místem z Masters a navázal na něj bezchybným čtvrtečním výkonem v podobě 66 ran. Šel do vedení, jenže v pátek zahrál dvě double bogey a mohl děkovat dešti, že přerušil jeho nevydařené kolo. Po restartu v sobotu přidal sice další bogey na osmé jamce, ale pak zapsal na druhé devítce čtyři birdie, díky nimž se probojoval do skupiny pěti hráčů, kteří ztrácejí čtyři rány na Donalda. Je tak pořád ještě ve hře.

Korejec K. J. Choi, který vedl po neúplných dvou kolech, nejenže první příčku v sobotu opustil, ale zmizel i z elitní desítky a zakotvil na dělené šestnácté příčce. K pádu přispělo nevydařené kolo za 74 ran, v němž nasbíral jen dvě birdie, k nim připsal tři bogey a jedno double bogey.

Choi přijel na RBC Heritage poté, co jej všichni přesvědčovali, že hřiště jeho hře výborně sedí a má tu velkou šanci na vítězství. To se částečně potvrdilo, nyní ale Korejec ztrácí šest ran na Donalda. Choi přitom obvykle po Masters míří domů, aby si více užil své děti.

Reklama

Související témata: