Hlavní obsah

Pere se pouze Petřikov

PRAHA

Zranění a nemoci se proti judistům v minulých týdnech spikly, a tak české barvy na mistrovství Evropy v gruzínském Tbilisi bude hájit jen Pavel Petřikov v kategorii do 60 kg.

Článek

Velká smůla pak potkala loňského juniorského světového šampióna Lukáše Krpálka. „V posledním tréninkovém zápase před úterním odletem mu sparringpartner při pokusu o kontrachvat zablokoval nohu a Lukáš to odnesl výronem v kotníku,“ litoval na poslední chvíli zmařené účasti velkého talentu svazový trenér Michal Vachun.

Dnes už na tbiliském tatami nastupující Petřikov zase odcestoval bez jediného mezinárodního testu, neboť má za sebou operaci ramena a teprve v březnu zahájil přípravu. Nad jeho formou tak visí otazník.

Doma zůstal také Jaromír Ježek, který zářil v loňské sezóně před olympiádou. „Musel ale v třiasedmdesátce hodně shazovat, proto přešel do váhy 81 kilo. Ještě se v ní nestačil dobře adaptovat a navíc marodil,“ vysvětlil Vachun.

„S achilovkou laborovala Chytrá, dlouho marodila i Eiglová a kvůli zdravotním problémům se nestihli připravit ani Dubský a Pokorná, “ podotkl k absenci dalších reprezentantů na ME Vachun. Ten však doufá, že na srpnovém mistrovství světa v Rotterdamu vyrukuje české judo už v početné sestavě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články