Hlavní obsah

VIDEO: Jako Rocky! K zemi jej šestkrát poslal filipínský Pac-man, přesto vydržel až do konce

Macau
Aktualizováno

Jeden z nejlepších boxerů současnosti Manny Pacquiao obhájil v čínském Macau titul mistra světa organizace WBO ve velterové váze, když na body jednoznačně smetl dosud neporaženého Američana Chrise Algieriho. Filipínská modla poslala svého soka během duelu k zemi hned šestkrát, Algieri ale potvrdil pověst odolného bojovníka a dočkal se na nohách závěrečného gongu. Pac-man hned po zápase vyhlížel megaduel proti neporažené mašině na peníze Floydu Mayweatherovi.

Šest knockdownů od Pac-mana

 
Článek
Fotogalerie

První počítání přišlo pro Algieriho už ve druhém kole, když po jednom z Pacquiaových tvrdších úderů Američan podklouzl a k velké radosti natěšeného publika se poroučel k zemi. Hned dvakrát se ocitl Američan na podlaze v kole šestém. Nejprve upadl takřka střemhlav po těžké Filipíncově palbě, potě doplatil na přesný a tvrdý pravý hák.

Křížná rána levačkou poslala Algieriho pro změnu na zem zády napřed v devátém kole, které bylo pro outsidera nejtěžší zkouškou v zápase. Když se ale dokázal zvednout z kolenou po další nepříjemné sérii soupeře a vyhnul se i předčasnému ukončení zápasu ze strany rozhodčího, čekalo na oba borce už jen poslední kolo.

V něm Algieri ustál ještě jedno počítání po dalším přesné trefě Pacquiaovy levačky a za svou až filmovou odolnost se po zásluze dočkal řádného závěrečného gongu. Po něm už rozhodčí jednoznačně učinili vítězem filipínského favorita - jeden udělil body v poměru 120:102 ve prospěch Pac-mana, zbylí dva se shodli na hodnocení 119:103.

Je to velký bojovník, chválil nezdolný Algieri

Algieri i přes porážku opět potvrdil podobnost s hrdinou slavné filmové série Rocky se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli. Američan si totiž kulometnou palbu Pacquiaových pěstí vysloužil díky vítězství nad Ruslanem Provodnikovem. Rus nedokázal duel dotáhnout do vítězného konce přesto, že jeho soupeř byl dvakrát počítán a navíc pořádně neviděl na jedno oko. Drtivá porážka od Pacquiaa je vůbec první v Algieriho profesionální kariéře.

„Nejde jen o rychlost jeho rukou,“ vysvětloval důvody své porážky neúspěšný vyzyvatel. „Je to prostě velký bojovník, který dělá všechno správně. Sice mě nezranil, ale nachytal mě párkrát pořádnou ránou,“ dodal americký boxer.

Filipínec si tak připsal už 57. vítězství, z nichž 38 dosáhl stylem KO, a už vyhlíží vysněný souboj megahvězd boxerského nebe proti Floydu Mayweatherovi. Pacquiaův souboj s dalším neporaženým Američanem, který má ale o dost zvučnější jméno ve světě profesionálního boxu než Algieri, se očekává už dlouho.

Otázkou zůstává, jestli k němu vůbec kdy dojde. Pokud by to bylo jen na držiteli titulů mistra světa z hned osmi rozdílných vah, mohlo by se zřejmě boxovat hned zítra. „Já ten zápas prostě chci, zaslouží si jej také všichni fanoušci,“ řekl vítězstvím nabuzený Pacquiao novinářům v Macau.

Reklama

Související témata: