Hlavní obsah

Pljuščenko s novináři nemluví, kvůli pověrčivosti

Několik favoritů na medaili z olympijských her ve Vancouveru se rozhodlo v rámci snížení tlaku na svou osobu nekomunikovat s médii. Jsou mezi nimi například norský běžkař Petter Northug či ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko

Článek

"Ne," odpověděl Northug stručně na žádost novináře o rozhovor po čtvrtečním tréninku běžkařů. Pro největšího soupeře českého favorita Lukáše Bauera to prý není nic neobvyklého. "Vždy když souhlasí s jedním rozhovorem, nabalí se na to další novináři a je z toho problém," brání svého svěřence sportovní ředitel norských běžkařů Aage Skinstad. "Petter ještě nikdy nebyl na olympijských hrách a chce zůstat co nejvíce soustředěný," dodal.

Čtyřiadvacetiletý Northug je jasným lídrem Světového poháru a svou formu prý potvrdí i ve Vancouveru, kde by měl navázat na tři zlaté medaile z loňského světového šampionátu v Liberci. "Je ve velmi dobré formě a dělá vše pro to, aby byl co nejlépe připravený. Minimálně v závodech s hromadným startem určitě uspěje," doplnil Skinstad.

K podobnému kroku jako Northug se rozhodl i krasobruslařský mistr Evropy Pljuščenko. S novináři prý bude mluvit až po krátkém programu a to údajně kvůli pověrčivosti. "Nezlobte se, ale mluvit nebudu. Kvůli pověrčivosti. Děkuji," reagoval hlavní favorit na medaili na chumel novinářů.

Reklama