Hlavní obsah

Neymarův návrat do Barcelony je na spadnutí. S klubem se dohodl na pětiletém kontraktu

Barcelona/Praha

Sedmadvacetiletého Brazilce Neymara zřejmě čeká vytoužený návrat z PSG zpět do Barcelony. Podle španělského deníku Sport se s klubem ústně dohodl na pětiletém kontraktu. Podle dostupných informací měl přistoupit na razantní snížení platu. Sedmadvacetiletý Brazilec před dvěma lety přestoupil z Katalánska do Paříže za rekordních 222 milionů eur.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Brazilec Neymar je údajně blízko návratu do Barcelony.

Článek

Spekulovalo se o královské nabídce Realu Madrid, tu ale Neymar odmítl s tím, že jestli někam odejde, tak jedině do Barcelony. Zdá se, že jím vyřčené proroctví o vlastní fotbalové budoucnosti se brzy vyplní. Podle španělských médií je k vytouženému přestupu skutečně blízko.

Na Camp Nou by se měl hvězdný forvard z PSG přesunout během léta. Na pětiletém kontraktu se měl ústně s Barcelonou již domluvit a podle zákulisních informací měla být jeho touha k návratu tak velká, že přistoupil na téměř 50% snížení platu oproti tomu, na který byl zvyklý v Paříži. Kontrakt s francouzským mistrem mu běží do roku 2022.

Za sezonu by si měl v Katalánsku nově přijít na 24 milionů eur, což je v přepočtu přibližně 613 milionů korun. Na řadu teď přijde vyjednávání mezi PSG a Barcelonou. Dohoda mezi kluby je tak poslední překážkou vysněného přestupu.

Pro Brazilcův návrat se před nějakou dobou vyslovil i Lionel Messi. Neymar nastupoval za Barcelonu mezi lety 2013-2017. Ve 186 duelech nasázel do sítě soupeřů 108 gólů a s katalánským klubem vyhrál dvakrát ligový titul, třikrát Španělský pohár a jednou Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: