Hlavní obsah

Liberec se cítil v Edenu jako doma, oslavenec se však bodů nedočkal

Praha

Nevyužili takřka historickou šanci. Kdy jindy se fotbalistům Liberce stane, aby fanoušci Slovanu měli v Edenu převahu? Díky čestným vstupenkám od domácího klubu ji během uzavřeného ligového duelu na Slavii měli. Přesto Slovan favoritovi podlehl 0:1 a připsal si čtvrtou porážku v řadě. V příštím kole na hřišti poslední Karviné už bude pod dost velkým tlakem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na zápas v Edenu se dostala aspoň hrstka příznivců Liberce.

Článek
Fotogalerie

Příznivci sešívaných na svá místa nemohli. Kulisu vytvářela hrstka hostů ze severu.

„Musím poděkovat našim sponzorům a VIP hostům, že se dokázali vyhecovat k hlasitému fandění. Zároveň strhli i VIP hosty Slavie. Díky výborné akustice na stadionu a sponzorům aspoň nějaká atmosféra byla," líčí liberecký trenér Pavel Hoftych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Taras Kačaraba ze Slovanu Liberec po utkání na Slavii

Těsná porážka nejvíc mrzí Radima Breiteho. Kapitán týmu přesně v den zápasu oslavil jubilejní 30. narozeniny. Stal se jediným třicátníkem na prvoligové soupisce Slovanu, dárku v podobě bodového zisku se však nedočkal.

„Bohužel. Jenže na narozeniny se nehraje. Zápas jsme nezvládli a prohráli," mrzí Breiteho.

„Snažili jsme se velmi dobře napadat rozehrávku Slavie, což je velmi složité, protože mají vynikající fotbalisty. Naši hráči ale zápas uběhali až do konce," cení si kouč Pavel Hoftych.

Chybí jim finální fáze

Jenže s výjimkou jedné šance Nešického byl Liberec marný před brankou soupeře.

„Chybí nám finální fáze. Nehrajeme špatně, ale dostaneme se k vápnu a pak už akci nedotáhneme," upozorňuje Breite na zásadní problém.

„Druhý poločas jsme se snažili přidat na tempu a dostat Slavii do úzkých. Jenže i vzhledem k tomu, že nám chyběli dva útočníci Musa a Kuchta, kteří patří Slavii, a zároveň Oscar, tak už jsme nic nedokázali vyprodukovat," lituje Hoftych.

Po Karviné mohou být poslední...

Liberec měl na úvod ligy těžký los. Pokud v příštím kole prohraje i v Karviné, bude poslední. Na svém kontě má zatím jen tři body.

„Rozjeli jsme sezonu špatně a teď to bude těžké. Jedeme do Karviné a následně máme doma Spartu. Nečeká nás nic jednoduchého," uvědomuje si Breite.

Nemyslí si ovšem, že už by na mužstvu ležela psychická deka.

„Myslím, že jsme ani v jednom zápase nepropadli. Možná trochu s Plzní, která nás přehrála. Musíme začít dávat góly a věřím, že se to otočí k nám," doufá kapitán.

Reklama