Hlavní obsah

Kladno čeká v extralize velká šichta. Jágr zvedal prst už v červnu

Praha

Tohle bude dlouhá a náročná šichta. Hokejisté Kladna po návratu z první ligy zbrojí na extraligu. Zatím v letní přípravě odehráli osm zápasů a podle výsledků nejde o radostnou podívanou. Dvě výhry a šest porážek, to je červencová a srpnová bilance týmu Jaromíra Jágra. Navíc konfrontace s mužstvy z nejvyšší soutěže je ještě smutnější.

Jaromír Jágr. Co si asi myslí o budoucnosti týmu před novou sezonou?

Článek

Poslední dva zápasy nedopadly pro Rytíře dobře, naopak, šlo o debakly. Střet s extraligovými týmy bolel - 2:8 s Plzní a 1:7 s Karlovými Vary. Předtím výhra 5:1 nad Lausitzer Füchse, týmem z druhé německé soutěže.

Pokud půjdeme zápasy po časové ose zpět, zjistíme jeden fakt, který před sezonou bije na poplach. V utkáních s mužstvy z nejvyšší soutěže má Kladno problém. Porážka 4:5 po prodloužení s Litvínovem, podruhé se stejným soupeřem 2:5, stejné skóre s Plzní a 1:4 s Mladou Boleslaví. Poslední do výčtu je vítězství 6:4 nad Slavií, tedy účastníkem první ligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lukáš Válek z Litvínova a Jaromír Jágr z Kladna.

„Rozhodla první třetina. Udělali jsme jednu hrubou chybu a potom hráli tři oslabení. Dostali jsme čtyři góly a bylo po zápase. Domácí dali z pěti šancí čtyři a my zase vůbec nic neproměnili. Dělali jsme zbytečné chyby a nechali se vylučovat. Proto měl zápas jasný průběh, a proto je takový výsledek," zhodnotil poslední debakl 1:7 v Karlových Varech trenér Jindřich Lidický.

Osm zápasů, 23 vstřelených gólů a 39 inkasovaných. "Je to o osobní disciplíně. Zatím to byla pořád zábava, jenže zábava to není. Myslím, že nám to otevřelo oči, co nás bude čekat v extralize. Každý by si měl sáhnout do svého svědomí a začít sám u sebe," řekl zase kapitán Jakub Strnad po náloži 2:8 od Plzně.

Přípravné zápasy kladenských hokejistů
Litvínov - Kladno5:4pp
Kladno - Slavia6:4
Kladno - Litvínov2:5
Plzeň - Kladno5:2
Kladno - Mladá Boleslav1:4
Kladno - Lausitzer Füchse5:1
Kladno - Plzeň2:8
Karlovy Vary - Kladno7:1

Jaromír Jágr se v červenci zapojil do tréninku kladenských Rytířů.Video: Jan Škvor, Sport.cz

„Jdeme do neznáma" řekl v červnu Jágr pro Kladenský deník, že extraliga bude pro Středočechy mnohem náročnější než první liga. Za pár týdnů už nepůjde o neznámou, ale o tvrdou realitu. „V extralize musíme být připraveni na sto procent od prvního zápasu, každý bod pro nás bude klíčový. Nezáleží, jaké máš mužstvo, ale čemu věří. Těžko můžeme jít do soutěže s tím, abychom se jen zachránili," upozorňoval majitel klubu už před týdny.

Samotný Jágr nastoupil v letní přípravě do sedmi z osmi utkání, v těch si připsal jeden gól a dvě asistence.

Do začátku extraligy Kladno sehraje ještě tři duely. Do nejvyšší soutěže vstoupí 13. září, kdy bude bojovat o první body na ledě Třince, tedy jednoho z favoritů celé soutěže.

Věříte, že Kladno bude součástí hokejové extraligy i po sezoně 2019/2020?
Ano
43,4 %
Ne
56,6 %
Celkem hlasovalo 967 čtenářů.

Reklama

Související témata: