Hlavní obsah

Dvakrát s Baníkem, a taky s Barcou. Sešívaní nasedli na šílený kolotoč, kouč sehnal lístek

Praha
Aktualizováno

Nasedli na šílený kolotoč. Fotbalisté pražské Slavie budou muset mezi reprezentačními přestávkami zvládnou sedm zápasů během 21 dnů. Jenže kdo by si stěžoval, když se chystají na jeden z největších zápasů klubové historie!? Ve třetím duelu základní skupiny Ligy mistrů sešívaní ve středu přivítají věhlasnou Barcelonu v čele s hvězdným útočníkem Lionelem Messim. Červenobílí trénovali v Edenu, na záběry se můžete podívat v přiloženém videu.

Slavia se chystá na bitvu se slavnou BarcelonouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Během těžké série narazí sešívaní dvakrát nejen na ostravský Baník, ale taky na Barcelonu. I když půjdou do souboje s pětinásobným vítězem Ligy mistrů v roli jasných outsiderů, věří, že katalánského giganta dokážou potrápit stejně jako v předchozích dvou kolech Inter Milán a Dortmund.

Barcelona si v klidu zatrénovala doma, pak teprve vyrazila do Prahy. Na české půdě se představí po osmi letech. V roce 2011 v Lize mistrů nejprve doma porazila Plzeň 2:0 a venku v Edenu, kde Západočeši hostovali, zvítězila vysoko 4:0.

Hattrickem se tehdy blýskl šestinásobný vítěz ankety o nejlepšího hráče světa Messi, který je stále hlavní oporou úřadujících španělských šampionů. K dalším hvězdám patří jeho kolegové z útoku Luis Suárez a Antoine Griezmann, obránce Gerard Piqué či záložník Sergio Busquets.

Trenér registruje zásadní rozdíl...

Španělští novináři kouči sešívaných připomněli, že Messi tehdy dal v Edenu svůj 200. gól a teď se blíží k sedmistovce...

„Vím, o jaký zápas jde. Nesehnal jsem tenkrát lístek, na zítra ho mám, což je pro mě zásadní rozdíl," usmívá se Jindřich Trpišovský. „Messi je samozřejmě hráč, jehož si naše generace budou navždy pamatovat," dodává.

Hráči se těší na další životní duel.

„Teď se zápasy kariéry kupí. Minulou sezonu Sevilla, Chelsea, Brazílie, pak Anglie, Dortmund, Inter, teď Barcelona. Fakt nevím, který zápas mám řadit nejvýš. Všechno nádherná utkání, kvůli takovým se hraje. Nejvýš řadím ty se soupeři, které jsem porazil. Takže zatím skoro žádný..." líčí reprezentační obránce Vladimír Coufal.

Nabitý program sešívaných
Sobota 19. října
Slavia - Příbram 3:1 (česká liga)
Středa 23. října
Slavia - Barcelona (Liga mistrů)
Neděle 27. října
Plzeň - Slavia (česká liga)
Středa 30. října
Baník - Slavia (MOL Cup)
Sobota 2. listopadu
Slavia - Baník (česká liga)
Úterý 5. listopadu
Barcelona - Slavia (Liga mistrů)
Sobota 9. listopadu
Teplice - Slavia (česká liga)

Reklama

Související témata: