Hlavní obsah

Zruší po nejnovějším doporučení sezonu NHL? Jsou důležitější věci než hokej, vzkazuje Chára

Washington/Praha

Vedení NHL doufá, že přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru je jen dočasná záležitost a soutěž se nakonec rozjede. Je však otázkou, jestli k tomu dojde. Zvlášť po nedělním doporučení amerického Centra pro kontrolu a prevence nemocí (CDC).

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Zdeno Chára z Bostonu (vpravo) při rvačce s Patem Maroonem z Tampy Bay.

Článek

Jeho zástupci totiž oficiálně oznámili občanům USA, že na následujících osm týdnů, tedy až do 9. května, doporučují zrušit všechny sportovní akce a jiná shromáždění většího počtu osob.

NHL, která minulý čtvrtek rozhodla o přerušení soutěže až do odvolání, se k doporučení CDC zatím nevyjádřila. V USA bylo v pondělí ráno hlášeno celkem 3782 případů nakažených nemocí Covid-19, 69 lidí zemřelo. V Kanadě onemocnění diagnostikovali 341 osobám, jedna mu podlehla.

Hráči všech klubů byli mezitím požádáni, aby zůstali ve městech, v nichž jejich týmy hrají domácí zápasy. Původně mohli hokejisté, jejichž rodina žila v jiném městě, odjet za ní. Šlo třeba o hráče, které v poslední době postihla výměna do jiného klubu.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára na Twitteru Bruins vyzval fanoušky, aby se chovali zodpovědně.

„Doufám, že jste všichni v bezpečí a zdraví. Vím, jak moc vám všem hokej chybí, nám (hráčům) taky. Momentálně jsou ale důležitější věci, takže se chraňte a buďte disciplinovaní. Doufám, že se brzy uvidíme. Dávejte na sebe pozor," uvedl spoluhráč Davida Pastrňáka, Davida Krejčího a Ondřeje Kašeho.

Reklama

Související témata: