Hlavní obsah

Virtuální trénink? Klopp řeší s hvězdami i jejich účesy, zpívá se oslavencům

Nemůžou se dočkat. Hvězdy Liverpoolu sice nesmějí společně trénovat na zeleném pažitu kvůli celosvětové pandemii koronaviru, jakmile ale na internetu zavolá jejich trenér Jürgen Klopp, okamžitě jsou v pozoru. Německý manažer si nemůže virtuální tréninky na dálku vynachválit. Všichni si prý užijí spoustu legrace. Přes video se řeší třeba účesy nebo se společně zpívá oslavencům k narozeninám. „Jsme skvělá parta, je fantastické být i na minutu zase spolu s kluky," vyznal se německý kouč.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský fotbalista Sadio Mané v akci během utkání Ligy mistrů. Během koronavirové pauzy v Premier League se hvězdy z Anfieldu scházejí alespoň k virtuálním tréninkům.

Článek
Fotogalerie

„Když jsme s těmito videohovory začínali, nedovedl jsem si představit, že bych si to až tak užil. Hrozně mě to baví. Aspoň na minutu, na hodinu, na dvě můžeme být spolu. Všichni jsou v dobré náladě. Okamžitě cítíte, proč vám tolik chybí, protože je to skvělá parta," řekl Klopp pro klubový web.

Virtuální trénink je svolaný třeba na deset hodin ráno, jenže už o třicet minut dříve jsou skoro všichni fotbalisté přilepení k počítačům. „Všichni se chtějí bavit a ze začátku to bylo opravdu chaotické. Tou nejlepší věcí je, že nás tahle situace potkala v roce 2020, kdy máme tyhle technické vymoženosti. Představte si, že bychom tohle potkali někdy v 80. letech. To by bylo šílené," doplnil německý kouč.

Hráči lídra anglické ligy se nejvíce baví, když společně přejí oslavencům k narozeninám. Video pro útočníka Sadia Maného, kterému bylo v pátek 28 let, se dostalo i k fanouškům a mělo přes 600 tisíc zhlédnutí. Hráči zpívají i ve svých rodných jazycích. „Zpívají všichni jeden přes druhého. Venku by to znělo dobře, ale tady to zní hrozně," smál se Klopp. „Myslím ale, že každý, kdo měl narozeniny, si to užil. Vrcholným číslem bylo, když 'Všechno nejlepší' zpívali dva naši Holanďané. Na to nikdo nezapomene," dodal.

V době koronavirové krize jsou zavřená kadeřnictví, a tak hráči hodnotí i své účesy. „Někteří by už potřebovali ostříhat. Takový Millie (Milner) ale vypadá pořád stejně. Možná že má šikovnou slečnu, která ho umí ostříhat," podotkl Klopp.

Reklama

Související témata: