Hlavní obsah

Profesionální fotbalisté v Česku se vrací do tréninku

Praha

Profesionální fotbalisté v Česku se dnes po více než měsíci vrátí po skupinách maximálně osmi hráčů do tréninku. Úvodní společnou přípravu po koronavirové karanténě absolvuje většina týmů první a druhé ligy, Sigma Olomouc ale začne až v úterý a ve Slovácku dokonce zvažují, že se zapojí až za týden.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha. Ilustrační foto.

Článek

Profesionální sportovci se po zmírnění některých vládních opatření v boji proti pandemii mohou začít připravovat ve skupinách za zvýšených hygienických podmínek.

Hráči nebudou moci do soubojových a kontaktních cvičení, budou muset dodržovat nejméně dvoumetrové rozestupy, používat dezinfekční prostředky a ve společných prostorách se nebudou smět sprchovat a převlékat. Na trénink budou muset cestovat individuálně. Některé kluby plánují hráčům měřit teplotu a kontrolovat zdravotní stav.

Trenéři chystají přihrávková či střelecká cvičení a řada z nich plánuje hráče rozdělit podle jednotlivých postů. Zatímco některé kluby budou mít k dispozici jen jedno tréninkové hřiště a skupiny po osmi lidech se na něm budou muset postupně vystřídat, jiné mohou využít větších areálů a současně se připravovat na více oddělených plochách.

Reklama