Hlavní obsah

Místo maratonu v Londýně v neděli začne charitativní výzva

Londýn

Místo maratonu v Londýně v neděli začne virtuální výzva na pomoc britským charitativním organizacím. K zapojení do 2,6 Challenge stačí jakýkoliv pohyb se zapojením čísla 2,6 nebo 26, která symbolizují délku maratonu. Ten měří 26,2 míle.

Foto: Mizuno Trail Running Cup

Maraton (ilustrační foto)

Článek

Řada ze 40 000 účastníků maratonu v Londýně obvykle běhá pro charitu. Tento závod je největší jednodenní charitativní akcí na světě, loni se při něm vybralo 66,4 milionu liber (zhruba dvě miliardy korun). Letos na jaře se ale stal jednou z řady charitativních akcí, která se nemohla uskutečnit kvůli koronaviru. Zatím byl jeho 40. ročník přeložen na 4. října.

Nová charitativní výzva je otevřena komukoliv, kdo chce pomoci britským charitativním organizacím. Při zapojení čísla 2,6 nebo 26 mohou být lidé kreativní. "Můžete jít nebo běžet 2,6 míle, 2,6 kilometru nebo 26 minut. Můžete také doma jít šestadvacetkrát nahoru a dolů po schodech, cvičit 26 minut nebo spojit 26 lidí do videohovoru a cvičit s nimi 26 minut. Cokoliv chcete," uvedl Nick Rusling z vedení skupiny sdružující pořadatele hromadných sportovních závodů.

"Zranitelní členové naší společnosti právě teď potřebují pomoc charitativních organizací víc než kdykoliv dříve," doplnil sportovní ředitel maratonu v Londýně Hugh Brasher.

Reklama