Hlavní obsah

Neuctivé! Vůbec nevíš, o čem mluvíš. Tenistky a tenisty rozzlobily Thiemovy výroky

Elitnímu tenistovi Dominicu Thiemovi se nelíbí, že by měl finančně pomáhat hráčům z nižších pater žebříčku. Světová trojka tvrdí, že se jim nemůže vést tak špatně, aby neměli ani na jídlo. A pochybuje, že tenisu dávají všechno. Tím však vyvolal bouři. „Nemá právo nás soudit. Vůbec neví, o čem mluví,“ rozzlobili se jeho kolegové a kolegyně.

Foto: Sport.cz

Rakouský tenista Dominic Thiem nepodporuje návrh na finanční pomoc hůře postaveným hráčům v žebříčku v době koronavirové pandemie.

Článek

„Tohle si někteří vysoko postavení hráči myslí. Smutné je, že někteří níže postavení tenisté jsou teď opravdu v krizi a potřebují pomoc. Přišli o práci a nemají na jídlo ani na lékařskou pomoc,“ uvedla britská tenistka Tara Mooreová na sociálních sítích.

„Možná je mezi hráči mimo Top 500 nějaký budoucí grandslamový šampion, ale nemusí se jím stát, protože kvůli téhle krizi pověsí raketu na hřebík. Dominic si samozřejmě může vybrat, jestli někomu pomůže, ale říct, že níže postavení hráči tolik nemakají, je neuctivé,“ rozčilovala se 441. hráčka světa. „Nemá žádné právo soudit morálku ostatních, když je nezná osobně,“ dodala.

S názorem Mooreové souhlasí i její kolegové a kolegyně. „Je to teď boj o přežití,“ potvrdil Michael Geerts, 395. hráč světa. „Hráči mezi pěti stým a sedmi stým místem jsou tenisu oddáni stejně jako ti nejlepší na světě a zasloužili by si nějakou podporu,“ prohlásil belgický tenista.

Naštvaná byla i Alexandra Kiicková, 160. hráčka světa. „Je jasně vidět, že vůbec neví, o čem mluví. Nikdy v životě jsem neviděla pracovitější lidi než právě ty, kteří hrají na těch nejmenších turnajích. Je hodně tenistů, kteří tyto podniky každý týden objíždějí a doufají, že si na nich vydělají a s tím minimálním platem pak nějak vyjdou,“ doplnila americká tenistka.

Reklama

Související témata: