Hlavní obsah

Van Aert potvrdil skvělou formu výhrou v klasice Milán-San Remo

San Remo

Belgický cyklista Wout van Aert potvrdil skvělou formu vítězstvím v tradičním monumentu Milán-San Remo, jenž je s 305 km nejdelším jednodenním závodem současnosti. Po více než sedmi hodinách za sebou trojnásobný mistr světa v cyklokrosu ve finiši udržel obhájce prvenství Francouze Juliana Alaphilippea. Zdeněk Štybar dojel v hlavním poli za spurtéry na 19. místě, Roman Kreuziger skončil s téměř čtyřminutovou ztrátou v šesté desítce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Van Aert potvrdil skvělou formu výhrou v klasice Milán-San RemoVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Pětadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma Van Aert minulý víkend vyhrál Strade Bianche, první závod seriálu WorldTour po koronavirové pauze. Ve středu se vklínil na třetí místo mezi elitní spurtéry na podniku druhé kategorie Milán-Turín.

Dnes Van Aert dlouho nebyl vidět, ale v závěrečném sjezdu odjel spolu s Alaphilippem a těsný náskok udrželi až do cíle, přestože Francouz v úniku příliš nespolupracoval. V čele hlavní skupiny přijel s dvousekundovou ztrátou Australan Michael Matthews, Slováku Petru Saganovi stupně vítězů těsně unikly.

"V závěrečném sjezdu jsem do toho dal všechno. Měl jsem co dělat, abych se Alaphilippea udržel. Také spurt jel skvěle," řekl Van Aert, jenž stejně jako loni Alaphilippe ovládl v jednom roce Strade Bianche a Milán-San Remo. "Odstartovat druhou část sezony takhle je šílené," dodal.

Slavný monument se letos jel mimo obvyklé trasy. Starostové řady měst v okolí Savony na pobřeží Ligurského moře odmítli povolit konání akce na tamních silnicích. Důvodem je vrcholící prázdninová sezona v Itálii, navíc při pokračujícím boji s pandemií koronaviru.

Cyklistický jednorázový závod Milán-San Remo (WorldTour) - 305 km:
1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 7:16:09
2. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) stejný čas
3. Matthews (Austr./Sunweb)
4. Sagan (SR/Bora-hansgrohe)
5. Nizzolo (It./NTT)
6. Smith (N. Zél./Mitchelton-Scott)
...
19. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) všichni -2
54. Kreuziger (ČR/NTT) -3:44

Reklama