Hlavní obsah

Slavia smázla dalšího soka, trefil se i gólman! Zlín vyhrál v Boleslavi, strašák úřadoval

Praha
Aktualizováno

Baník se v pátek prvního vítězství nedočkal, na řadě jsou další. Slovácko v sobotu remizovalo s Jabloncem 1:1 a nad Severočechy nevyhrálo už čtrnáct utkání v řadě. Druhou porážku v sezoně si připsala Mladá Boleslav, když podlehla doma Zlínu 1:3 a na vlastním stadionu prohrála i Opava. Tři body si po výhře 2:1 připsala Karviná. Mistrovská Slavia si bez nejmenších problémů poradila s neškodnou Příbramí, zvítězila 3:0. Z penalty pečetil výhru sešívaných brankář Ondřej Kolář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář proměňuje nařízenou penaltu a střílí gól na 3:0 během utkání 2. kola Fortuna ligy s Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Slovácko za poslední léta vypěstovalo opravdového strašáka. Když se má v nejvyšší soutěži utkat s Jabloncem, je téměř jisté, že naplno bodovat nebude. A platilo to i v sobotním utkání 2. kola. Slovácko sice poslal do vedení svým prvním ligovým gólem Cicilia, jenže Jablonci se jedenáct minut před koncem povedlo Chramostou srovnat na 1:1. Jablonec tak neprohrál se Slováckem ve čtrnáctém duelu v řadě.

Mladá Boleslav sice chtěla doma proti Zlínu napravit úvodní debakl 0:4 s Bohemians, jenže plán se Středočechům nepodařilo naplnit. Na úvodní zásah Buchty dokázal ještě do poločasu reagovat vyrovnávacím gólem Tatajev, po přestávce se ale prosadili Ševci. Vítězný gól hostů vstřelil v 53. minutě Dramé, chvíli před koncem pak pojistil tříbodový zisk Zlína z pokutového kopu Poznar.

Opava prohrála slezské derby s Karvinou 1:2, i když od 46. minuty vedla po gólu Mondeka. Po hodině hry ale srovnal zkušený kanonýr Papadopulos a zdálo se, že se blíží "tradiční" remíza těchto soupeřů. Nerozhodně totiž skončily čtyři ze šesti předchozích vzájemných ligových duelů. Tentokrát ale v 82. minutě rozhodl o výhře Karviné Mikuš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář proměňuje nařízenou penaltu a střílí gól na 3:0 během utkání 2. kola Fortuna ligy s Příbramí.

Mistrovská Slavia vstoupila do sezony drtivou výhru 6:0 v Českých Budějovicích a i proti Příbrami brzy udeřila Provodem. Ještě do přestávky přidal Bořil druhý zásah a jasné vítězství týmu Jidřicha Trpišovského podtrhl proměněnou penaltou brankář Ondřej Kolář.

Program 2. ligového kola
Pátek
Ostrava - České Budějovice 2:2
Sobota
Slovácko - Jablonec 1:1
Branky: 48. Cicilia - 78. Chramosta.
Opava - Karviná 1:2
Branky: 46. Mondek - 62. Papadopulos, 82. Miukuš
Mladá Boleslav - Zlín 1:3
Branky: 32. Tatajev - 18. Buchta, 53. Dramé, 89. Poznar z pen.
Slavia - Příbram 3:0
Branky: 3. Provod, 19. Bořil, 90+3. Kolář z pen.
Neděle
16:30 Liberec - Plzeň
16:30 Pardubice - Teplice
16:30 Brno - Bohemians
19:00 Sparta - Olomouc

Reklama