Hlavní obsah

Pražský baseballový týden začíná v omezeném počtu a bez Italů

Praha

Očekávaná velkolepá podívaná s italskou reprezentací se kvůli koronaviru nekoná, ale 39. ročník Pražského baseballového týdne přece jen bude. Od středy do soboty je v areálu pražských Eagles favoritem česká reprezentace.

Foto: baseball.cz

Michael Griffin, trenér české baseballové reprezentace.

Článek

Původní červnový termín byl kvůli jarní situaci s covid-19 posunut na konec září. Druhá vlna pandemie pak významně zasáhla do konečných příprav tradičního turnaje. Původně ohlášené týmy Itálie, Německa, Chorvatska, Slovenska a Švýcarska svou účast odřekly. „Až do září jsme připravovali velký mezinárodní turnaj, ale situace v ČR i v Evropě se rychle zhoršovala," lituje Petr Ditrich, předseda ČBA.

Turnaje se tak nakonec zúčastní čtyři týmy: reprezentace mužů ČR, reprezentace Ruska, obhájce titulu International Stars a tým složený z hráčů české extraligy Prague Selection.

Své hráče po více jak půl roce uvidí staronový reprezentační trenér Mike Griffin. „Očekáváme, že hráči budou dobře připraveni vyhrát každý zápas. Chceme s nimi probrat jejich individuální tréninkové plány, dát jim impulz k dalšímu zlepšování. A jsem rád, že uvidíme i některé další mladé hráče," těší se kouč.

Rusko s několika cizinci

Na poslední chvíli účast potvrdili vítězové posledních dvou ročníků. International Stars je další tým s ambicí vyhrát celý turnaj. Silný tým slibuje také Rusko, které má na soupisce několik naturalizovaných Kubánců a Američana. „Rusko udělalo všechno pro to, aby se mohlo turnaje zúčastnit, čehož si moc vážíme. Absolvovali testy doma i v Praze na letišti. Jsem rád, že i přes nižší počet účastníků bude mít turnaj vysokou baseballovou úroveň," říká den před turnajem Ditrich.

Úterní den byl vyhrazen tréninkům, první utkání je na programu ve středu ve 14:00. Součástí turnaje bude také tradiční homerun derby, které se bude konat v pátek od 16:30.

V areálu budou samozřejmě dodržovány bezpečnostní hygienické standardy pro organizování sportovních utkání. Diváci mají vstup povolen, zápasy bude také možné sledovat přímým přenosem přes stream.

Reklama