Hlavní obsah

Tohle je Ducárova forma v Londýně. Z hotelu a podmínek je nadšený. Proč?

Londýn/Praha

V pondělí český boxer Vasil Ducár odletěl do Londýna. V sobotu bude bojovat ve Wembley. Postaví se proti němu Chris Billam-Smith. Čech je třiatřicátý na světě v křížové váze, soupeř je výše, patří mu 20. příčka. Ve hře bude mezinárodní pás organizace WBA. Během týdne proběhla aklimatizace, teď přijde samotný zápas. „Se soupeřem jsme se potkali na hotelu, pozdravili jsme se, nijak jsme se nebavili,“ hlásil z Anglie Ducár ještě před vážením.

Tohle je forma Vasila Ducára před zápasem v Londýně

 
Článek

Pandemie koronaviru má ve světě své zákonitosti, na ty si ale český boxer nestěžuje. „Covidovou bublinu mají vychytanou, máme na hotelu vyčleněný jen dvě patra pro nás, dva výtahy jen pro nás. Jídlo, máme full servis, máme tu společenské místnosti, kde máme ping pong, play station, šipky, kulečník, kino. Můžeme se mezi tréninky bavit, zkrátit si čas," je spokojený Ducár, který poslal z Londýna také video, jak to v hotelu vypadá.

Galavečer kousek od místa, kde se před devíti lety pořádala olympiáda. Wembley Arenu obsadí dvě boxerská promotérská ostrovní esa – Matchroom Boxing Eddieho Hearna a Queensberry Promotions Franka Warrena. Sobotní akci 20. března bude pořádat prvně jmenovaný. „Momentálně je tím nejlepším, co světový box nabízí. Ne nadarmo se Hearnovi přezdívá Dana White boxu," neskrývá nadšení český bijec.

„Máme tady tři gymy, takže nemáme problém s tréninkem. Organizace je fakt výborná, je vidět, že akci pořádá světová organizace," je spokojený jedenatřicetiletý boxer, který sice vzal zápas dva týdny před akcí, ale věří, že forma bude. „Trenéři říkají, že je všechno super, tak doufám, že se nic do zápasu nezmění."

Boxer Vasil Ducár odtajnil, jak vypadá zázemí prestižního galavečera v LondýněVideo: Vasil Ducár

Jak vidí formu trenér Michal Vančura?
Vasil po posledním tréninku už jen lehce dodělává váhu. Cítím strašný progres v síle a rychlosti úderu. Podle mě je připraven naprosto skvěle. Formu bych přirovnal k té, kterou měl při souboji s Vaškem Pejsarem. Vasil má opravdu tvrdý úder, obzvlášť údery na střed těla, to by mohlo být s nepatrně vyšším Smithem zásadní. Pokud bude držet taktiku a soupeře držet v tlaku, věřím, že tento duel musí vyhrát.

"Určitě je soupeř favoritem, bude na domácí půdě, je to jejich domácí hvězda, ale mně tahle pozice sedí. Znám ho, vím, jak boxuje, myslím, že se Anglie může dočkat velkého překvapení," má v hlavě plán Ducár.

Vrcholem akce bude několikrát odložený duel o volný titul WBO v křížové váze mezi domácí hvězdou Lawrencem Okoliem (15-0, 12 K.O.) a polským exmistrem světa Krzysztofem Glowackim (31-2, 19 K.O.).

Reklama