Hlavní obsah

Brazilští fotbalisté váhají, zda se zúčastní domácí Copy América

Brazilští fotbalisté váhají, zda se zúčastní blížící se Copy América, která byla přeložena z Argentiny a Kolumbie právě do Brazílie. Podle trenéra "kanárků" Titeho o tom hráči už mluvili s předsedou tamního svazu Rogériem Caboclem, svoje rozhodnutí však veřejnosti oznámí až po zápasech kvalifikace mistrovství světa s Ekvádorem a Paraguayí.

Foto: Profimedia.cz

Neymar na tréninku brazilského národního týmu

Článek

"Požádal jsem hráče, aby se soustředili výhradně na (dnešní) zápas. Naší prioritou je zahrát dobře proti Ekvádoru a porazit ho. Věřím, že po obou utkáních bude jasno," řekl na tiskové konferenci Tite, jehož svěřenci mají po čtyřech zápasech stoprocentní bilanci a vedou desetičlennou tabulku.

Brazílie pořadatelství dostala poté, co kvůli pandemii covidu-19 o turnaj přišla Argentina a před tím i druhý hostitel Kolumbie kvůli protivládním nepokojům. Proti konání mistrovství v Brazílii, kde s koronavirem zemřelo více než 465 tisíc lidí, se kvůli situaci v zemi postavila řada odborníků a také opozice, která podala na vládu žalobu.

Mistrovství Jižní Ameriky se bude hrát téměř souběžně s evropským šampionátem. Hrát se mělo už loni, kvůli pandemii koronaviru však byla Copa América stejně jako řada dalších velkých sportovních akcí o rok odložena.

Desetičlenný šampionát odstartuje 13. června utkáním Brazílie - Venezuela a vyvrcholí 10. července finálovým zápasem na Maracaná.

Reklama

Související témata: