Hlavní obsah

Dvojskif Antošová, Fleissnerová skončil v Tokiu stejně jako v Riu desátý

Tokio
Aktualizováno

Veslařky Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová obsadily na dvojskifu čtvrté místo v olympijském finále B, celkově skončily v Tokiu desáté a zopakovaly výsledek z Ria de Janeiro. České reprezentantky svoji poslední jízdu v Japonsku strávily téměř celou na první pozici, ale v závěru neodolaly náporu Australanek, Francouzek a Italek.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Kristýna Fleissnerova s Lenkou Antošovou v průběhu finále B v kategorii dvojskifu na OH v Tokiu.

Článek

Svěřenkyně trenéra Josefa Lukše do semifinále ostře nastoupily a všemi mezičasy na dvoukilometrové trati projely jako první. Až dvousekundový náskok po úvodní pětistovce ale zejména později vítězné Australanky Amanda Batemanová a Tara Rigneyová začaly postupně stahovat a v posledních desítkách metrů se před českou dvojici posunuly i další dvě lodě. Od vylepšení výsledku z předchozí olympiády dělilo Antošovou a Fleissnerovou 31 setin, za Australankami zaostaly o 1,48 sekundy.

Dnes se ještě v areálu Sea Forest Waterway představí dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek. Po sobotním postupu z druhého místa v rozjížďce je čeká semifinále, z něhož první tři lodě projdou do finále A a zbylé posádky do finále B. Dlouhou pauzu mezi jejich starty zavinilo počasí, v předchozích dvou dnech se na kanále Sea Forest Waterway nezávodilo kvůli silnému větru.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Veslování:
Ženy:
Finále B:
Dvojskif:
1. Batemanová, Rigneyová (Austr.) 6:57,71,
...4. Antošová, Fleissnerová (ČR) 6:59,19.

Reklama

Související témata: