Hlavní obsah

Stop neoficiálním kontaktům! Komise kritizuje Peltu, že byl v kabině rozhodčích

Praha
Aktualizováno

Jedna ku jedné na penalty, konečné skóre 2:2. Dramatický nedělní duel na Střelnici má netradiční dohru. Komise rozhodčích FAČR kritizuje návštěvu majitele FK Jablonec Miroslava Pelty v kabině rozhodčích o poločasové přestávce utkání s Bohemians. Na jeho výlet za sudími upozornil trenér fotbalistů soupeře Luděk Klusáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf Jablonce Miroslav Pelta znovu vzbudil rozruch...

Článek

Klokani o poločase vedli 1:0. Jejich trenér si o přestávce všiml nestandardní akce.

"Zaráží mě, že v poločase je majitel klubu v kabině rozhodčích," poukázal Luděk Klusáček v rozhovoru pro O2 TV. "Myslím tím pana Peltu. Jak to vím? Potkali jsme ho tam, přímo jsme na něj narazili," dodal kouč Pražanů na on-line tiskové konferenci.

Co o Peltové návštěvě napsal sudí Klíma
V zápisu o utkání se objevila zmínka o návštěvě Miroslava Pelty v kabině rozhodčích. Není zřejmé, kdy přesně ji hlavní arbitr do dokumentu uvedl, ale obsahuje slova, která měl Pelta před rozhodčími pronést.
Během poločasové přestávky přišel do kabiny rozhodčích pan Miroslav Pelta, načež jsem jej požádal, aby kabinu rozhodčích neprodleně opustil. Zdržel se cca. 15 s. Před svým odchodem komentoval dosavadní vývoj utkání slovy: "My hrajeme strašně, vy ale pískáte dobře. Omlouvám se za chování trenéra, domluvím mu. Držte se!"

"Má poznámka je trefná. Že jsem řekl, že pan Pelta byl v poločase v kabině rozhodčích, není kritika sudích nebo nějakého posuzování. Je to ale věc, kterou nechápu, jak je to možné. Vám to přijde normální? Cítím to jako problém. Není to jen o panu Peltovi. Narážíme na věci, které nejsou dobře a fotbal jimi trpí. Je to nešvar celého českého fotbalu," argumentuje čtyřiapadesátiletý bývalý hráč Slavie či Liberce.

Po přestávce každý se soupeřů proměnil pokutový kop a zápas skončil 2:2.

Jablonečtí se hájí, že Pelta rozhodně v kabině rozhodčích nevytvářel na sudí tlak. "Majitel klubu se šel k rozhodčím omluvit za přehnaně podrážděné chování trenéra Petra Rady, následně jej šel také usměrnit do domácí kabiny," tvrdí jablonecký tiskový mluvčí Martin Bergman.

"Souhlasíme s vyjádřením trenéra Bohemians Praha 1905, pana Luďka Klusáčka, že v kabině rozhodčích mají být při fotbalovém utkání pouze oprávněné osoby, mezi které majitel klubu samozřejmě nepatří," říká jasně Komise rozhodčch FAČR ve svém pondělním prohlášení.

"Od začátku sezony velmi intenzivně apelujeme formou souboru interních opatření na všechny rozhodčí, aby vymizely jakékoliv neoficiální kontakty mezi rozhodčími a funkcionáři klubů. Jakékoliv nedodržování těchto interních opatření ze strany rozhodčích bude z naší strany důsledně trestáno," zdůrazňuje komise pod vedením nového šéfa Radka Příhody.

"Zároveň tímto prohlášením vyzýváme i druhou stranu, tedy všechny funkcionáře, aby dodržovali fotbalové normy a také se vyhnuli všem neoficiálním kontaktům s rozhodčími tak, aby nebyl poškozován český fotbal," dodává komise.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Jablonce a Ibrahim Keita z Bohemians.

Petra Radu Klusáčkova poznámka naštvala. "Já? Mě tohle nezajímá. Klusáček se stará o věci, do kterých mu nic není. Mně tohle nepodsouvejte, nikdy. Jestli mě znáte, tak se mě na tohle neptejte. Mě tohle nezajímá, zákulisí mě nezajímá. Tohle mi nikdy neříkejte. Ještě mi řekněte, že bych ho tam poslal. To si snad ze mě děláte srandu," řekl zkušený kouč zvýšeným hlasem.

"Já se starám o mančaft, o nic jiného. Jsem trenér. Podívejte se na video před penaltou proti nám, že byl obrácený aut, že jsme ho měli házet my. Za celý můj život mě netahejte do nějakých spekulací. Jak to ode mě můžete chtít slyšet? Hergot, už mě to štve," dodal Rada.

Událostmi z utkání se bude zabývat také disciplinární komise spadající pod LFA, aktuálně studuje všechny podklady včetně zprávy delegáta.

"Apelujeme na všechny členské kluby, aby řádně plnily roli pořadatelů a dodržovaly všechny normy, a stejně tak i na všechny jejich funkcionáře, aby se zdrželi podobného chování a respektovali platná nařízení," píše LFA ve svém prohlášení.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Plzeň - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články