Hlavní obsah

Krutil, Pour a Teplý zamířili z Chicaga na farmu do Rockfordu do AHL

Český hokejový obránce Michael Krutil a útočníci Jakub Pour s Michalem Teplým se přesunuli z přípravného kempu Chicaga na farmu do Rockfordu nižší AHL. Dvaadvacetiletý Pour podepsal v polovině června jako nedraftovaný volný hráč s Blackhawks dvouletou dvoucestnou smlouvu a vydal se do Severní Ameriky z extraligové Plzně. O dva roky mladší Teplý i devatenáctiletý Krutil nastupovali za IceHogs v AHL už v minulé sezoně.

Foto: Sport.cz

Michal Teplý na archivním snímku

Článek

Krutila Chicago draftovalo loni ve 4. kole na 110. pozici. V minulé sezoně vedle jednoho zápasu za juniorku Sparty sehrál čtyři utkání v první lize za Litoměřice a na přelomu roku se přestavil na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu.

Za Rockford sehrál 21 utkání a nasbíral tři asistence. V extralize má na kontě jeden zápas za Spartu ze sezony 2019/20. Odchovanec Letňan s Chicagem ještě kontrakt pro NHL uzavřený nemá.

Pour za čtyři sezony v extralize za Plzeň sehrál 162 zápasů a nasbíral 47 bodů za 32 branek a 15 asistencí. Odchovanec Rokycan na přelomu dubna a května debutoval v reprezentaci v Euro Hockey Challenge a a ve třech zápasech zaznamenal dvě přihrávky. Dvouletý kontrakt má celkem na maximálně 1,685 milionu dolarů, v AHL roční základní plat 80.000 dolarů.

Tříletá nováčkovská smlouva pro Teplého

Teplého draftovalo Chicago v roce 2019 ve čtvrtém kole na 105. místě a loni v dubnu podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu. Po draftu odešel odchovanec Havlíčkova Brodu z Liberce do celku Winnipeg Ice do juniorské WHL.

V minulém ročníku účastník posledních dvou mistrovství světa dvacítek a předtím i dvou MS osmnáctek sehrál jeden zápas v extralize za Mladou Boleslav, v němž nebodoval, a tři za prvoligové Litoměřice s bilancí tří přihrávek.

Na loňském turnaji Karjala v Helsinkách si odbyl premiéru i v reprezentaci. Za Rockford sehrál 18 zápasů a připsal si pět bodů za pět asistencí. Nováčkovská smlouva mu může vynést maximálně 2,775 milionu dolarů. V AHL má ale základní roční příjem 70 000 dolarů.

V přípravě sehrál Pour za Chicago jeden zápas a při páteční domácí porážce se St. Louis nebodoval. Krutil ani Teplý se do hry ani v jednom ze čtyř utkání nedostali.

Reklama