Hlavní obsah

Sparta - Třinec 3:4Stav série 1:2Třinec v sérii se Spartou opět vede, pomohl mu k tomu i nevídaný vlastenec Pražanů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Tenkrát 1 : 0
33. Tenkrát 2 : 0
34. Peterek 2 : 1
35. Varaďa 2 : 2
50. Zíb 2 : 3
50. Pilař 3 : 3
54. Rákos 3 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Třince dokázali na ledě pražské Sparty smazat dvoubrankové manko a po triumfu 4:3 se ve čtvrtfinálové sérii ujali vedení 2:1 na zápasy. Ocelářům k vítězství pomohl i nevídaný moment z třetí třetiny, kdy gólman domácích Melicherčík zamířil při signalizované výhodě na střídačku, jeho spoluhráč Sičák si však dal nešťastný vlastní gól. Série pokračuje čtvrtým duelem ve středu znovu na ledě Pražanů.

Článek

Poměrně aktivně vstoupila obě mužstva do úvodních minut zápasu. V té druhé nejprve třinecký gólman Hamerlík dvěma parádními zákroky vychytal Jaroslava Svobodu i dorážejícího Hunkese, na druhé straně se zase Melicherčík i s pořádnou dávkou štěstěny stačil přesunout k pravé tyči a Růžičkovu střelu do odkryté klece vyrazil.

Pak však hra upadla do hlubokého podprůměru, k vidění byla spousta nepřesností a s nimi související zakázaná uvolnění. Ve 14. minutě otálel s rozehrávkou ve středním pásmu Hlinka, kotouče se tak zmocnili Oceláři, Adamský ale pálil jen do připraveného Melicherčíka.

Od druhé třetiny nebezpečnějších momentů přibylo a konečně přišly i branky. Ve 25. minutě nahazoval puk na třineckou branku Ton, po jemné teči Bahenského se kotouč dostal k nekrytému Tenkrátovi, jenž v poklidu trefil prázdnou klec. Tentýž hráč navíc ve 33. minutě změnil směr Pilařovy dělovky od modré a překonal Hamerlíka podruhé.

Nevídaný vlastenec Sparty

Jenže odpověď hostů přišla už za necelou minutu, když kapitán Peterek zamířil z levého křídla přesně na Melicherčíkovu lapačku. A za další minutu bylo po Varaďově buldočí bojovnosti na hranici brankoviště dokonce srovnáno. Sparta byla opařená a to mohla být ještě ráda, že vzápětí Rákosovu dorážku zastavil Melicherčík na brankové čáře.

Nevídaný moment nastal v 50. minutě. Sparta při signalizované výhodě tak dlouho kombinovala ve vlastním obranném pásmu, až Sičákovi utekl puk a zamířil do vlastní branky. Sudí pochopitelně gól museli uznat, jeho autorem byl označen obránce Zíb, který se z Třineckých dotkl puku jako poslední. Původně byl přitom nahlášen gólman Hamerlík...

Už za dalších dvacet vteřin ale následnou přesilovku zužitkoval přesnou ranou Pilař a bylo to 3:3. Vyrovnané skóre ale vydrželo necelé čtyři minuty, na konci pohledné kombinace hostů byl Rákos, který vrátil Ocelářům vedení.

A protože posléze neuspěl sám před Hamerlíkem Ton a Spartě nevyšla ani hra bez brankáře, ujal se v Třinec v sérii vedení 2:1 na zápasy.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. Tenkrát (Bahenský, P. Ton), 33. Tenkrát (Pilař, Sičák), 50. Pilař (Tenkrát) - 34. Peterek (Roth), 35. Varaďa (Bonk), 50. Zíb, 54. Rákos (Peterek, D. Květoň). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 9106.
Sparta: Melicherčík - Pilař, Sičák, Hunkes, Gřegořek, Philipp, Milam, Jan Hanzlík - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Broš, Jar. Svoboda - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Kania, Ovčačík, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.
STAV SÉRIE: 1:2.

Reklama

Související témata: