Hlavní obsah

Hradec Králové - Olomouc 1:4Olomouc uspěla na ledě Hradce Králové a ukončila sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Matai 0 : 1
23. Šimánek 1 : 1
38. Marosz 1 : 2
50. Knotek 1 : 3
60. Herman 1 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 25. kole extraligy na ledě Hradce Králové 4:1 a ukončili tak sérii tří porážek. Domácí naopak nezvládli čtvrtý z posledních pěti zápasů. I nadále jsou ale pátí v tabulce, Olomouc se posunula na osmé místo.

Článek

Olomouc i přes předešlé nezdary začala na východě Čech velmi dobře, prvních deset minut se hrálo prakticky na jednu branku. Hanáci však udeřili pouze jednou, po dobré kombinace našel kapitán Patera Mataie, který se trefil přesně k tyči.

Situace z 5. minuty nebyla zdaleka jedinou, kdy olympijský vítěz z Nagana ukázal svou šikovnost. Veterán Patera chodil i na oslabení a ve třetí třetině trefil bekhendovou střelou tyč, další velkou šanci tři minuty před koncem mu navíc lapil brankář Kantor.

Olomouc hrála jednoduchý a přímočarý hokej, který dělal domácím problémy. Jedinou řadou, jež si dokázala vytvořit tlak, byla tradičně ta elitní. Opět se tak potvrzovala slova kouče Draisaitla, že by se k Mertlově trojce měli přidat další hráči. Jenže znovu se to nestalo, vyrovnat musel první útok. Ve 33. minutě skóroval kapitán Šimánek, jemuž mezi kruhy nahrál Mertl, nejproduktivnější hráč Mountfieldu.

Hradec se přesto nezvedl, branka probudila spíše hosty. Jejich úspěch se zrodil v přesilovkách. Ač se čísla vyloučených tentokrát v zápase Olomouce nevyšplhala tak vysoko, jako v předešlých kolech, hosté byli produktivní.

Ve 38. minutě se velmi zdařile trefil Marosz. Nejprve udělal protisměrnou kličku obránci a poté napálil puk přesně pod Kantorovu vyrážečku. Ve třetí třetině, přesně v 50. minutě, pak zúročil další přesilovkovou kombinaci Knotek - ani on neměl se zakončením problém, puk namířil pod horní tyčku.

Hosté byli už po druhé brance jasně lepší a především nebezpečnější. Ještě na konci druhé třetiny měl samostatný nájezd Matai, ale Kantor puk zastavil rukou. V závěrečné části pak hradecký gólman, na počátku zápasu přitom mírně nejistý, držel naděje Hradce na bodový přísun. Stoprocentní šanci lapil například Maroszovi. Poslední úder tak zasadili hosté Hradci až v power play.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Šimánek (Mertl, Pláněk) - 5. Matai (Patera, Buc), 38. Marosz (Rác, Cibák), 50. J. Knotek (Řípa, Ondrušek), 60. Herman. Rozhodčí: Hradil, T. Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci. 3893.
Hradec Králové: Kantor - Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, P. Mikuš, Piegl - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Červený - P. Beránek, Troliga, Vantuch - Kovářů, R. Pilař, Nedvídek, od 41. min. navíc Tvrdík. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek, Rašner - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Patera, Buc - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, Řípa. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: