Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 0:1Litvínov po šesti zápasech naplno zabodoval, na Slavii mu stačil jediný gól Petružálka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Petružálek 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Litvínova ukončili šest zápasů dlouhou sérii bez plného bodového zisku, když na výhru ve 34. kole extraligy na Slavii jim stačil jediný gól. Ten vstřelil na začátku druhé třetiny v přesilové hře Jakub Petružálek, gólman Pavel Francouz si připsal čtvrté čisté konto v sezóně. Poslední Slavia naopak čeká na vítězství za tři body už 14 duelů, naposledy se ho dočkala 16. listopadu právě na ledě Chemiků. Severočeši dnes získali první body proti Slavii v tomto ročníku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z vítězství na ledě Slavie.

Článek

Po velice opatrném úvodu se jako první po deseti minutách osmělili Severočeši, když na Hübla zakončujícího z ostrého úhlu zívala část odkryté branky, hostující útočník ale minul. V šestnácté minutě už Hanzl s Trávníčkem puk za záda gólmana Furcha dostali, jenže rozhodčí krátce předtím hru přerušili a branku tak neuznali.

Chemici byli v první třetině mnohem nebezpečnější, na střely vyhráli 15:4, vedoucí trefy se ale dočkali až krátce po první změně stran. Pavlíkovu ránu při přesilovce vyrazil Furch jen k Petružálkovi, jenž pohotovou dorážkou přesně trefil levý horní růžek.

Následně se osmělili i slávisté, jenže ani Sklenář a hlavně před Francouzem osamocený Poletín srovnat nedokázali. A nakonec mohli být červenobílí rádi, že po dvou třetinách prohrávali jen o jeden gól.

Ten druhý litvínovský totiž mohl přidat Písařík, opuštěnou branku ale ranou z první minul. Ještě větší tutovku pak spálil Lukeš - při přesilové hře využil špatného postavení slávistických obránců, řítil se zcela sám na Furcha, ten ale jeho kličku do bekhendu přečetl a roztažený po celém brankovišti puk hokejkou vyrazil.

Zkraje třetí části hry měli domácí ideální možnost srovnat - minutu a půl hráli ve čtyřech proti třem, hned dvakrát pak měli k dispozici třicetivteřinovou dvojnásobnou přesilovku. Jenže Litvínov se vcelku pohodlně ubránil. Jedinou opravdu nebezpečnou příležitost nevyužil Čermák, který si vyjel zpoza branky, kotouč ale prosvištěl jen Francouzovým brankovištěm, jak potvrdil svým kolegům na ledě i videorozhodčí.

V 51. minutě Litvínov vyšachoval domácí obranu, zakončujícího Jánského vychytal Furch. Z následného protiútoku se pak vytáhl i jeho protějšek Francouz, když se bleskově přesunul proti Poletínovi. Když do konce základní hrací doby zbývalo přes dvě minuty, odvolala Slavia Furcha na střídačku a zkusila hru se šesti hráči v poli, na skóre už se ale nic nezměnilo.

34. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávka: 22. Petružálek (Pavlík). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 4738.
Slavia: Furch - Knot, König, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič, J. Novák, Holub - Kolář, Bednář, Vlasák - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, Poletín - J. Veselý, T. Doležal, J. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo, Štindl, Zeman - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama