Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 3:1Hradec Králové zdolal Karlovy Vary a vyhrál pošesté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Beránek 1 : 0
23. Plášil 2 : 0
57. Duda 2 : 1
60. Čáp 3 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 44. kole Tipsport extraligy nad předposledními Karlovými Vary 3:1 a zaznamenali šestou výhru v řadě. Energie naopak popáté za sebou nebodovala. Navíc si Západočeši připsali venku už osmnáctou porážku za sebou.

Foto: David Taneček, ČTK

Jiří Šimánek z Hradce Králové (nahoře vlevo) oslavuje se spoluhráči vstřelený gól.

Článek

Premiérové utkání za Karlovy Vary odehrál slovenský útočník Bartek, ale ani posila z Liberce týmu trenéra Karla Mlejnka nepomohla vylepšit slabou produktivitu z poslední doby. Začátek utkání se nesl spíše v duchu opatrnosti, ani jeden z týmů se nikam nehnal.

Diváci tak sledovali spíše defenzivnější podívanou. Ze sedaček je zvedly až první vyloučení na každé straně, v těch obě dvě mužstva zahrozila. Největší šanci měl domácí Kopta. Královéhradečtí se snažili dobývat branku Závorky, to se jim podařilo až v 18. minutě. Po Vachovcově chybě otevřel skóre ranou z pravého kruhu Beránek.

Hned na začátku prostřední dvacetiminutovky dostali Východočeši příležitost dvojnásobné početní výhody, kterou dokázali využít. Plášil napřáhl z hranice kruhu po Pláňkově přihrávce a trefil přesně růžek Závorkovy branky.

Čáp zpečetil výhru Hradce

V 29. minutě zahrozily i Karlovy Vary, které mohly snížit. Vojtěch Tomeček ale nedokázal zasunout puk z brankoviště za čáru, protože se skvělým obranným zákrokem blýskl obránce Vašíček. Na druhé straně chyběla přesnost Dietzovi. Na konci druhé třetiny si i hosté zahráli přesilovku pět na tři, kterou proměnili, ale jejich radost netrvala dlouho. Sudí po následné konzultaci gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali.

Závěrečná část začala faulem Skuhravého na hradeckého Kudrnu, domácí v přesilovce ale neudeřili. Karlovy Vary od té doby začaly dohrávat souboje a dostávaly se na dostřel Kacetlovi. Snížení se dočkali v 57. minutě po Dudově ráně. Kýženého vyrovnání se však Karlovy Vary již nedočkaly, nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. V ní naopak pojistil výhru domácích Čáp, který se ve svém 25. extraligovém zápase dočkal premiérové branky.

44. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. P. Beránek, 23. Plášil (Pláněk, Šimánek), 60. Čáp - 57. Duda (Harant). Rozhodčí: Šindler, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:10, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4323.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Jank, Pláněk, Plášil, Čáp, Vašíček, Piegl - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Skokan, Tvrdík, Červený - Kopta, Troliga, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šmach, Šidlík - Bartek, Balán, Duda - D. Hruška, Bahenský, Koblasa - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Kverka ml., Micka. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama